Yarra Yering Chardonnay, Australien, 2012

Vis stort billede Tilføj
Yarra Yering Chardonnay, Australien, 2012

599,95 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 2-4 hverdage
100% Chardonnay fra de ældste Chardonnay vinstokke i hele Yarra Valley, plantet i 1969! Gæret i små åbne trækar (naturgær), fuld malolaktisk gæring og lagret 12 måneder i franske egetræsfade, 40% nye. Meget lille produktion og en af Australiens top Chardonnay holdt i en stram og kølig stil. Intens mineralsk frugt med nuancer af eksotiske frugter og en herlig cremet struktur i eftersmagen. De 12,5% alkohol vidner om det kølige klima og er med til at gøre vinen herlig saftig. Et meget flot match til f.eks. fisk og skaldyr, grillet kylling eller risotto. Kan gemmes op til 15 år fra høst.

Flere detaljer

Mere info
I Yarra Valley, lidt øst for Melbourne, Victoria, plantede Dr. Bailey Carrodus sine første vinstokke i 1969. I dag dækker vinmarkerne omkring 40 hektarer, som er tilplantet med cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, shiraz, malbec, petit verdot, pinot nour, semillon, viognier, marsanne, sangiovese, chardonnay, tinta cao, roriz og touriga.

Vinene fra Yarra Yering har et meget anderledes og personligt præg, og ligesom manden der laver dem, er de meget komplekse og individuelle. Har man først smagt vinene bliver brugen af dem let en vanesag. Dr Carrodus er blandt verdens bedste vinmagere, og gennem hans kærlighed til vinene skaber han nogle af Australiens bedste. Elegante, langt levende og koncentrerede er hans vine.
PRODUKTDETALJER
Reference

9339667005389

Land

Australien

Alkoholprocent (% vol.)

12,5%

Indhold

75 cl

Område

Yarra Valley

Årgang

2012

Druesorter

Chardonnay

Serveres ved

8-10 °C

Anmeldelser

90+ point - Parker

Velegnet til

Fisk og skaldyr, grillet kylling, risotto

Konservering

Indeholder sulfitter

Yarra Yering Chardonnay, Australien, 2012 Yarra Yering Vineyard