Silverboom Speciel Reserve Chardonnay, Sydafrika

Vis stort billede
Silverboom Speciel Reserve Chardonnay, Sydafrika

49,95 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 1-2 hverdage

Silverboom Chardonnay er flot strågul i glasset med smukke gyldne strøg. I duften strømmer noter af citrus, grønne æbler og smeltet smør. I munden opleves vinen cremet og lækker fyldig uden at være bombastisk. I smagen genkendes samme noter som i duften og suppleres af en flot balance mellem sødme og syre. En flot og harmonisk vin, hvor egetræet er fint integreret i en lang og vedvarende eftersmag. Silverboom Chardonnay er en oplagt ledsager til lette retter, som salater, pasta, fisk og fjerkræ.

Flere detaljer

Mere info

Swartland betyder direkte oversat "sort jord" og er opkaldt efter den lokale mørke "Rhino busk", der mørkner landskabet, særligt hvis buskene ses på afstand. Området Swartland begynder ca. 50 kilometer nord for Cape Town og er et af de nyere vinområder i Sydafrika. Området dyrkes efter traditionelle forskrifter, og markerne vandes kun sporadisk. Swartland har i de seneste år høstet stor anerkendelse for deres vine, og vi kan idag købe vine af absolut topkvalitet og med flot typicitet for Sydafrika.

Om vinproduktionen:
Vinstokkene, hvorfra Chardonnay-druerne til denne vin kommer, vokser i de veldrænede marker i Swartland, hvor jordbunden er præget af skiffer og granit. Druerne høstes i de tidlige morgentimer i midten af februar måned. Straks efter høsten bringes druerne til vineriet, hvor de afstilkes og presses forsigtigt, så man undgår at knuse kernerne. Mosten hviler over natten, inden druekvaset filtreres fra, og mosten overføres til fermenteringstanke af rustfrit stål. Her gennemgår vinen en kontrolleret gæring ved en lav temperatur på ca. 18 grader, denne proces tager typisk 3-4 uger. Efter endt gæring lagrer vinen på egetræsfade i fem måneder, inden den tappes på flaske og frigives til markedet.

PRODUKTDETALJER
Reference

5712870366760

Land

Sydafrika

Alkoholprocent (% vol.)

14%

Indhold

75 cl

Område

Western Cape, Swartland

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

100% Chardonnay

Serveres ved

6-8 °C

Anmeldelser

Super Avisen - "HALL OF FAME" 14. maj 2015

Velegnet til

Salater, pasta, fisk og fjerkræ.

Konservering

Indeholder sulfitter

Silverboom Speciel Reserve Chardonnay, Sydafrika Silverboom