Sardus Pater Vermentino di Sardegna "Lugore" DOC, Italien

Vis stort billede
Sardus Pater Vermentino di Sardegna "Lugore" DOC, Italien

137,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Duften er kompleks med noter af bl.a. lavendel, timian, rosmarin og gyldne æbler. Smagen er vedvarende, tør, medium fyldig, saftig og med delikat fedme samt noter af friske grøntsager og blomster.

Flere detaljer

Mere info

Det er 15 år gamle vinstokke der er rygraden i denne elegante hvidvin fra det sydlige Sardinien; Høstudbytte er 70hl/ha. Høsten er primo september. Druesaften ligger på druekvaset 10 timer v/ 8 grader i ståltanke, hvor også gæringsprocessen styres - her dog ved 15 grader. Når sukkeret er fuldt udgæret overføres vinen til nye rene stålfade, hvor vinen lagrer min.3 md. og sluttelig min. 3 md. på flaske førend den frigives til salg. Farven er lys strågul.

Stort veldrevet kooperativ, som befinder sig på den lille ø Sant'Antioco lige syd-vest for Sardinien. Blev etableret i 1949 og påbegyndte sin drift i 1955. Henover årene har antallet af andelshavere udviklet sig til i dag 280 med ialt ca. 300 ha jord tilplantet med vinstokke, som er fordelt over hele Syd-Sardinien. Det er især rødvinsdruen Carignano, der har sat Sardus Pater på det internationalt anerkendte vinkort. Og især de godt 80 år gamle vinstokke på øen Sant'Antioco giver år efter år supervine. Senest markeret ved, at "Arruga" 2009 i Gambero Rosso 2015-udgaven opnår de fantastiske 3 glas, hvilket er 7. år i streg, at Sardus Pater opnår at få rated en vin til glas. Herudover anbefales at besøge Sardus Pater's hjemmeside, hvor tildeling af ratings næsten ingen enden vil tage. Sardiniens øvrige lokale druer dyrkes naturligvis også: Hvor skal nævnes Cannonau og Vermentino - og sidstnævnte i luksusversionen "Lugore".

PRODUKTDETALJER
Reference

8011692400100

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13%

Indhold

75 cl

Område

Sardegna

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

100% Vermentino

Serveres ved

12 °C

Anmeldelser

Commended i Decanter 2014

Velegnet til

Diverse fiskeretter, herunder fed fisk som laks; fjerkræ og svinekød mildt krydret og hygge

Konservering

Indeholder sulfitter

Sardus Pater Vermentino di Sardegna "Lugore" DOC, Italien Sardus Pater