Rozasso Bianco DOC Ellegrì, Italien

Vis stort billede Tilføj
Rozasso Bianco DOC Ellegrì, Italien

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er gul, tenderende til ravgul. Duften er fyldig, elegant og intens med noter af honning, ceder og pære. Den delikate smag er tør, blid og meget intens samt meget vedholdende.

Flere detaljer

Mere info

Druerne til denne vin kommer fra parcellen i den højtestimerede zone: Rosazzo. Ekstrem blid presning efterfølges af gæring Chardonnay og Sauvignon Blanc i ståltanke og Friulano i 46 hl egefade. Herefter lagring i ca. 5-6 mdr. på ståltanke inden den overføres på flaske og frigives til salg efter ca. 2 mdr. Det lave høstudbytte på 55hl/ha samt ovenfor nævnte teknik og blend skaber denne fantastiske vin.

I 1984 overtog Roberta Borghese ledelsen af vingården efter sin far. Vingården er beliggende nær byen Manzano i regionen Friuli. Under Roberta's ledelse har Ronchi di Manzano udviklet sig til i dag at høre til i superligaen hvad angår vindyrkning i Italien.Vingården dækker et areal på 55ha med hhv. vinmarker og olivenlunde. Der opereres med 2 kvalitative niveauer: 2. vinene "Vigna della Rocca" og 1. vinene "Ronchi di Manzano". Vinmarkerne ligger dels rundt om den fantastisk flotte vingård samt 20 ha udgøres af bakkerne "Rosazzo" med et helt unikt mikroklima og unikke jordbundsforhold.

Der produceres hele sortimentet indenfor Friuli-vine. Lige fra vine baseret på f.eks. Chardonnay, Sauvignon Blanc til Friulano. Merlot og Cabernet til Refosco til rødvine samt Picolit som sød vin. Ronchi di Manzano har 5 gange indenfor de seneste 13 år modtaget den ypperligste pris af alle: 3 glas i bogen Gambero Rosso. Heraf de seneste 3 år for den hvide vin: Ronchi di Manzano Friulano DOC samt senest Ellegrì. Tidligere har Merlot'en Ronc de Subule også vundet denne hæderkronede pris.

Salling udbyder en bred vifte af disse højkvalitative vine. Trods det store areal af vinmarker produceres kun ca. 250.000 flasker vin om året, hvoraf langt den overvejende del sælges til eksport.

PRODUKTDETALJER
Reference

8030359090751

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13%

Indhold

75 cl

Område

Friuli

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

45% Friulano, 40% Chardonnay, 15% Sauvignon Blanc

Serveres ved

12 °C

Velegnet til

Aperitif, krydrede fiskeretter, pizza, hvidt kød.

Konservering

Indeholder sulfitter

Rozasso Bianco DOC Ellegrì, Italien Ronchi di Manzano