Petit Albet Blanc, Penedés, Spanien

Vis stort billede Tilføj
Petit Albet Blanc, Penedés, Spanien

89,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
En frisk vin fra Spaniens ældste øko-vinhus Albet i Noya. Dejlig spændstighed med krydrede toner af abrikoser fra Xarel-lo druen og blødhed fra Chardonnay. Velegnet til friske salater, hvid fisk eller hygge.

Årgang 2013 fik 4/6 Stjerner i Berlingske Tidende, VINTESTEN:
"Citrus, kalk og kridt samt strejf af gule blommer. Frisk, sprød og ukompliceret i smagen med en let tørhed i afslutningen. Vellavet vin, hvor man får hvad man betaler for."
- Rolf Madsen, Berlingske Tidende, Uge 48, 2013

Flere detaljer

Mere info
Vingården Albet i Noya stammer helt tilbage fra 1903 og var i 1972 den første vingård i Spanien til at omlægge alt arbejdet i marken til økologi. I dag ejer Albet i Noya hele 210 hektar, men kun 80 hektar er beplantet med vinstokke - de resterende 130 hektar består hovedsageligt af skov for at bevare en høj biodiversitet i området. Udover de 80 hektar vinmarker købes der samtidig lidt druer fra andre små økologiske vingårde i området, til markedets højeste priser for at opretholde den høje kvalitet.

I dag er flere af markerne omlagt til biodynamik, med forventning om at alle 80 hektar kan dyrkes på denne måde indenfor 10-12 år. Alle vine fra Albet i Noya er økologisk certificerede.
PRODUKTDETALJER
Reference

8437000043317

Land

Spanien

Alkoholprocent (% vol.)

12%

Indhold

75 cl

Område

Penedès

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

Chardonnay, Xarel·lo

Serveres ved

6-8 °C

Kvaliteter

Økologisk

Velegnet til

Hvid fisk, friske salater eller hygge

Konservering

Indeholder sulfitter

Petit Albet Blanc, Penedés, Spanien Albet i Noya