Louis Latour Meursault Blanc AOC, Frankrig, 2013

Vis stort billede
Louis Latour Meursault Blanc AOC, Frankrig, 2013

399,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Text-book klassisk Meursault fra Louis Latour. Fra over 30 år gamle vinstokke i hjertet af Meursault, gæret og lagret i egetræsfade (medium toast), ca. 15% nye.

Overdådig aroma med nuancer af smør, vanilje, hasselnød, citrusfrugt og gule blomster. Smagen kombinerer Meursaults klassiske fede frugt med en knivskarp frugtsyre og en blød mineralsk præget eftersmag.

Vi anbefaler servering ved 11-13 grader, gerne i selskab med f.eks. grillet hummer, stegt fisk, lyst kød eller faste oste som comté og beaufort. Vinen vil udvikle yderligere kompleksitet de næste 10 år.

Flere detaljer

Mere info

Vinhuset Louis Latour blev grundlagt i 1797. I begyndelsen var familien udelukkende vinkøbmænd, med virke fra hovedsædet i Beaune, hvor det iøvrigt stadig ligger. Allerede fra starten, opkøbte familien jord og har i dag opbygget et domaine på mere end 50 hektar. For eksempel er familien den største ejer af jord i Côte d'Or, hvor de ialt ejer 28,63 hektar.

Alle druerne fra familiens marker vinificeres og lagres på det fantastike anlæg på Château Corton Grancey i Aloxe-corton. Her har man skabt et særligt produktions anlæg med et jernbane- og elevatorsystem, der bl.a. sikre mosten kan føres fra det ene kar til det andet, uden brug af pumper. Ved at undgå pumper, mindskes risikoen for at vinen oxiderer. Vinene fra Louis Latour sælges i mere end 60 lande og anerkendes for deres excellente kvalitet i alle prisklasser.

PRODUKTDETALJER
Reference

3566921002310

Land

Frankrig

Område

Meursault, Côte d'Or.

Årgang

2013

Druesorter

100% Chardonnay

Konservering

Indeholder sulfitter

Louis Latour Meursault Blanc AOC, Frankrig, 2013 Louis Latour