Louis Latour Bourgogne Blanc C.L. Cuvée Latour, Frankrig

Vis stort billede
Louis Latour Bourgogne Blanc C.L. Cuvée Latour, Frankrig

144,95 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

Grundlaget for denne vin er Côte-d'Or Chardonnay vinmarker fra Meursault, Puligny og Chassagne. Kombinér det med druer fra Côte Chalonnaise og du har opskriften på en klassisk flot hvid Bourgogne. Gæret og lagret i ståltanke med 100% malolaktisk gæring. Vinen frigives efter ca. 12 måneder i kælderen.

Næsen er strålende med nuancer af knuste sten, citrus, grønne æbler, citronskal, blomster og røgede mandler. Smagen er ren og med en flot frugtsyre, der gør vinen frisk og rank. Oplagt match til aperitif, grillet eller stegt fisk, lyst kød eller faste oste som f.eks. comté eller gruyère. Vi anbefaler servering ved 8-10 ºC.

Flere detaljer

Mere info

Vinhuset Louis Latour blev grundlagt i 1797. I begyndelsen var familien udelukkende vinkøbmænd, med virke fra hovedsædet i Beaune, hvor det iøvrigt stadig ligger. Allerede fra starten, opkøbte familien jord og har i dag opbygget et domaine på mere end 50 hektar. For eksempel er familien den største ejer af jord i Côte d'Or, hvor de ialt ejer 28,63 hektar.

Alle druerne fra familiens marker vinificeres og lagres på det fantastike anlæg på Château Corton Grancey i Aloxe-corton. Her har man skabt et særligt produktions anlæg med et jernbane- og elevatorsystem, der bl.a. sikre mosten kan føres fra det ene kar til det andet, uden brug af pumper. Ved at undgå pumper, mindskes risikoen for at vinen oxiderer. Vinene fra Louis Latour sælges i mere end 60 lande og anerkendes for deres excellente kvalitet i alle prisklasser.

PRODUKTDETALJER
Reference

3566921000583

Land

Frankrig

Alkoholprocent (% vol.)

13%

Indhold

75 cl

Område

Bourgogne

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

Chardonnay

Serveres ved

8-10 °C

Velegnet til

Aperitif, grillet eller stegt fisk, lyst kød eller faste oste, f.eks. comté eller gruyère

Konservering

Indeholder sulfitter

Louis Latour Bourgogne Blanc C.L. Cuvée Latour, Frankrig Louis Latour