Louis Latour Ardèche Chardonnay, Coteaux de l'Ardèche, Frankrig

Vis stort billede Tilføj
Louis Latour Ardèche Chardonnay, Coteaux de l'Ardèche, Frankrig, 2014

123,75 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

100% Chardonnay fra i gennemsnit 25 år gamle vinstokke i Coteaux de l'Ardèche, et område rigt på kalksten som vi kender fra Bourgogne længere nordpå. Gæret og lagret i ståltanke med 100% malolaktisk gæring.

Ren og frisk aroma med nuancer af æble, citrus, kalk og blomster. Smagen er elegant og med klassiske Chardonnaynuancer som æble, melon og fersken. Oplagt til f.eks. aperitif, charcuteri og fisk. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader.

Flere detaljer

Mere info

Vinhuset Louis Latour blev grundlagt i 1797. I begyndelsen var familien udelukkende vinkøbmænd, med virke fra hovedsædet i Beaune, hvor det iøvrigt stadig ligger. Allerede fra starten, opkøbte familien jord og har i dag opbygget et domaine på mere end 50 hektar. For eksempel er familien den største ejer af jord i Côte d'Or, hvor de ialt ejer 28,63 hektar.

Alle druerne fra familiens marker vinificeres og lagres på det fantastike anlæg på Château Corton Grancey i Aloxe-corton. Her har man skabt et særligt produktions anlæg med et jernbane- og elevatorsystem, der bl.a. sikre mosten kan føres fra det ene kar til det andet, uden brug af pumper. Ved at undgå pumper, mindskes risikoen for at vinen oxiderer. Vinene fra Louis Latour sælges i mere end 60 lande og anerkendes for deres excellente kvalitet i alle prisklasser.

PRODUKTDETALJER
Reference

3566921000101

Land

Frankrig

Alkoholprocent (% vol.)

13%

Område

Vin de Pays

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

100% Chardonnay

Anmeldelser

88 point - Decanter Online

Velegnet til

Denne dejlige hvidvin er velegnet til de fleste lette forretter, herunder gerne pasta og fisk.

Konservering

Indeholder sulfitter

Louis Latour Ardèche Chardonnay, Coteaux de l'Ardèche, Frankrig Louis Latour