Giovanni Avanzi Lugana di Sirmione DOC, Italien, 2015

Vis stort billede
Giovanni Avanzi Lugana di Sirmione DOC, Italien, 2013

129,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Druerne fra enkeltmarken "Vigna Bragagna, Lugana di Sirmione" høstes primo september. Farven er let strågul med grønlige reflekser. Duften er intens, blomsterrig med noter af banan og fersken. I munden er vinen tør og frisk med lang eftersmag med mandelnoter.

Flere detaljer

Mere info

Vinifikation: Blid presning af drueklaserne. Traditionel gæring på temperaturreguleret ståltank og derefter ca. 6 måneder på flaske inden salg.

Huset Avanzi er en af Italiens absolut førende producenter af Rosè-vine. De hædres hvert år med et hav af præmier for de kvalitative formåen. Siden 1931 har Familien Avanzi dyrket vin fra markerne omkring byerne Sirmione, Manerba og Polpenazze. Vi befinder os på Gardasøens vestbred. I dag er det 3. Generation, der driver vingården. Der dyrkes vin på godt 50 ha, men derudover er der en stor produktion af olivenolie samt man etablerede for ca. 10 år siden et Birreria til ølproduktion. Ud over Rosè-vinene produceres en lang række røde vine samt ikke mindst sprøde og delikate mousserende vine. I starten af årtusindeskiftet investerede Avanzi-familien i 10 ha jord midt i Franciarcorta DOCG-zonen (i Passirano) for at kunne indfri ambitionen om at tilbyde noget af det mest sublime indenfor mousserende vine. Siden 2009 har vingården "Romantica" således været opført klar til produktion af high-class mousserende vin.

Frugterne af denne investering debuterede i december 2012, hvor Franciacorta Brut DOCG "Romantica" blev frigivet. Denne har allerede fulgt trop på præmiesiden, da den i maj 2013 har vundet både Decanter Award samt sølvmedalje ved verdens konkurrencen i Bruxelles. Brut-udgaven ultimo juni 2013 fulgt op med en Satèn-udgave (blanc de blanc ved kun 4,5 atm. tryk).

PRODUKTDETALJER
Reference

8014654010607

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13%

Indhold

75 cl

Område

Lombardia

Årgang

2015

Druesorter

Turbiana (Trebbioano di Lugana)

Serveres ved

12 °C

Anmeldelser

Bronze af Decanter 2014

Velegnet til

Aperitif, fiskeretter, Lette Risotto- og Pastaretter og lufttørret skinke.

Konservering

Indeholder sulfitter

Giovanni Avanzi Lugana di Sirmione DOC, Italien, 2015 Avanzi