Geografico Vernaccia di San Gigmignano DOCG, Italien

Vis stort billede Tilføj
Geografico Vernaccia di San Gigmignano DOCG, Italien

79,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Vinificering og maceration foretages i topmoderne ståltanke. Herefter lagrer vinen på ståltanke ca. 4mdr. Herefter overføres den på flaske, hvor den lagrer minimum 2 mdr. førend den frigives til salg.Farven er gylden-gul. Duften er intens og vedholdende med grønne æble-noter. Smagen er frisk, medium-tør og -fyldig med stor frugt med delikat let bitter eftersmag.

Flere detaljer

Mere info

Geografico etableredes i 1961 ved at 17 producenter i Chianti Classico-distriktet ønskede at gøre op med Chianti af tvivlsom kvalitet. For at fortælle omverdenen, at der fra disse 17 producenter kom Chianti'er af god kvalitet, forefandtes en etiket på flaskerne herfra Agricoltori Geografico.

Idag er Geografico ubetinget Toscana's førende cooperativ (og dermed et af Italiens bedste) med 200 andelshavere og 580 ha jord tilplantet med vinstokke.  Geografico byder ind med samtlige Toscanske vinstilarter - lige fra Chianti'er, Riserva'er, Supertoscanere, Vino Nobile, Brunello, Vernaccia osv.

Geografico er mønstereksemplet på, at selv om der produceres store mængder, så holdes fanen højt hvad angår kvaliteten, fuldstændig i overensstemmelse med de oprindelig 17 vinbønder.  Se blot dette citat fra Gambero Rosso 2013: "Ikke blot har Geografico opnået en kontinuerlig høj kvalitet, men som sjældent ses - en absolut excellent kvalitet".

PRODUKTDETALJER
Reference

8000757000300

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

12,5%

Indhold

75 cl

Område

Toscana

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

100% Vernaccia di San Gimignano

Serveres ved

12 °C

Velegnet til

Skaldyr og fisk.

Konservering

Indeholder sulfitter

Geografico Vernaccia di San Gigmignano DOCG, Italien Geografico