Geografico Le Mire Bianco IGT Toscana, Italien

Vis stort billede
Geografico Le Mire Bianco IGT Toscana, Italien

69,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Vinificering og maceration foretages i topmoderne ståltanke. Herefter lagrer vinen på ståltanke ca. 4mdr. Herefter overføres den på flaske, hvor den lagrer minimum 2 mdr. førend den frigives til salg. Farven er strågul. Duften er indtagende med markante blomsternoter. Smagen er  frisk, let drikkelig samt medium-tør og -fyldig med delikat eftersmag.

Flere detaljer

Mere info

Geografico etableredes i 1961 ved at 17 producenter i Chianti Classico-distriktet ønskede at gøre op med Chianti af tvivlsom kvalitet. For at fortælle omverdenen, at der fra disse 17 producenter kom Chianti'er af god kvalitet, forefandtes en etiket på flaskerne herfra Agricoltori Geografico. 

Idag er Geografico ubetinget Toscana's førende cooperativ (og dermed et af Italiens bedste) med 200 andelshavere og 580 ha jord tilplantet med vinstokke.  Geografico byder ind med samtlige Toscanske vinstilarter - lige fra Chianti'er, Riserva'er, Supertoscanere, Vino Nobile, Brunello, Vernaccia osv. 

Geografico er mønstereksemplet på, at selv om der produceres store mængder, så holdes fanen højt hvad angår kvaliteten, fuldstændig i overensstemmelse med de oprindelig 17 vinbønder.  Se blot dette citat fra Gambero Rosso 2013: "Ikke blot har Geografico opnået en kontinuerlig høj kvalitet, men som sjældent ses - en absolut excellent kvalitet".

PRODUKTDETALJER
Reference

8000757001666

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

12,5%

Indhold

75 cl

Område

Toscana

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

90% Trebbiano, 10% Chardonnay

Serveres ved

12 °C

Velegnet til

Skaldyr og fisk

Konservering

Indeholder sulfitter

Geografico Le Mire Bianco IGT Toscana, Italien Geografico