FX Pichler Riesling Federspiel Urgestein Terrassen, Østrig

Vis stort billede
FX Pichler Riesling Federspiel Urgestein Terrassen, Østrig

298,00 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 1-2 hverdage

Sidste varer på lager.

Vinen optræder lys i glasset med et grønt skær. Aromatisk er vinen pakket med citrusfrugt, frisk mynte, salvie og anis. På tungen har vinen en perfekt afstemt syre, som giver frugten en spændstighed og intensitet som normalt kun findes i vine på smaragd-niveau. I sine unge år kan vinen med fordel iltes 1-2 timer før servering ved 8-10 grader. Efter 5-6 år i flasken vil vinen have udviklet en endnu flottere kompleksitet. En stor hvidvinsoplevelse.

Flere detaljer

Mere info

"F. X. Pichler is the Chateau Latour, DRC, Zind-Humbrecht, Sandrone and Helen Turley of the Wachau." Sådan skrev Robert Parker Jr. om F.X. Pichler i 2002 og huset er det østrigske vinhus som anmelderne står mest i kø for at rose. Vinhuset blev grundlagt af Franz Xavier Pichler, men siden 2009 har sønnen Lucas taget over i kælderen, mens Franz stadig har ansvaret for det enorme arbejde, der udføres i markerne.

Med Lucas har stilen ændret sig en lille smule mod en mere ren og stringent stil, men det altafgørende fokus er stadig at få det optimale ud af det unikke terroir, der findes i Wachau. Vinene dyrkes og vinificeres så naturligt som muligt - det hele handler om at udtrykke terroir i vinene med største respekt for naturen. Grüner Veltliner og Riesling fra Kellerberg marken anses blandt verdens største hvidvine og bør prøves af alle med passion for terroirpræget vin.

PRODUKTDETALJER
Reference

9120017365242

Land

Østrig

Alkoholprocent (% vol.)

11,5%

Indhold

75 cl

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

100% Riesling

Serveres ved

8-10 °C

Konservering

Indeholder sulfitter

FX Pichler Riesling Federspiel Urgestein Terrassen, Østrig