Friulano DOC, Italien

Vis stort billede Tilføj
Friulano DOC, Italien

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Duften er indtagende med tydelige noter af blomster og moden frugt. Den delikate smag er tør, blid og intens med mandelbitre noter i finalen.

Flere detaljer

Mere info
Der høstes manuelt og med omhyggelig klaseselektion i september. Ekstrem blid presning efterfølges af gæring, 50% i ståltanke og 50% i 50 hl egefade. Herefter lagring i ca. 5-6 mdr. på ståltanke inden den overføres på flaske og frigives til salg efter ca. 2 mdr. Det lave høstudbytte på kun 43hl/ha samt ovenfor nævnte teknik skaber denne super vin.

I 1984 overtog Roberta Borghese ledelsen af vingården efter sin far. Vingården er beliggende nær byen Manzano i regionen Friuli. Under Roberta's ledelse har Ronchi di Manzano udviklet sig til i dag at høre til i superligaen hvad angår vindyrkning i Italien.Vingården dækker et areal på 55ha med hhv. vinmarker og olivenlunde. Der opereres med 2 kvalitative niveau'er: 2. vinene Vigna della Rocca og 1. vinene "Ronchi di Manzano". Vinmarkerne ligger dels rundt om den fantastisk flotte vingård samt 20ha udgøres af bakkerne "Rosazzo" med et helt unikt mikroklima og unikke jordbundsforhold. Der produceres hele sortimentet indenfor Friuli-vine. Lige fra vine baseret på f.eks. Chardonnay, Sauvignon Blanc til Friulano. Merlot og Cabernet til Refosco til rødvine samt Picolit som sød vin. Ronchi di Manzano har 5 gange indenfor de seneste 13 år modtaget den ypperligste pris af alle: 3 glas i bogen Gambero Rosso. Heraf de seneste 3 år for den hvide vin: Ronchi di Manzano Friulano DOC samt senest Ellegrì. Tidligere har Merlot'en Ronc de Subule også vundet denne hæderkronede pris. Salling udbyder en bred vifte af disse højkvalitative vine. Trods det store areal af vinmarker produceres kun ca. 250.000 flasker vin om året, hvoraf langt den overvejende del sælges til eksport.
PRODUKTDETALJER
Reference

8030359010759

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13,5%

Indhold

75 cl

Område

Friuli

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

Friulano (tidligere Tokai)

Serveres ved

12 °C

Velegnet til

Mild aperitif, skaldyr og krydderi-milde fiskeretter.

Konservering

Indeholder sulfitter

Friulano DOC, Italien Ronchi di Manzano