Fiano Carbone IGT, Italien

Vis stort billede
Fiano Carbone IGT, Italien

115,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Duften er behagelig frugtig med elegant og harmonisk aroma og. Den indtagende smag er en perfekt harmoni mellem tørhed og syre samt smagen er vedvarende fløjlsbrød og fin.

Flere detaljer

Mere info
Druemosten ligger på druekvaset i en kort periode for udtræk af yderligere duft- og smagsekstrakt (samme teknik som kendetegner rødvinsproduktion). Efter gæring lagrer vinen 5-6 mdr. på ståltanke inden den overføres på flaske og frigives til salg efter ca. 2 mdr.

Denne familie-ejede vingård startede i 1974. - Den drives af de 2 søskende Sara og Luca Carbone. Vingården ligger i hjertet af regionen Basilicata nær byen Melfi. Vinmarkerne ligger på skråningerne af den antikke vulkan Vulture, som er unikke til produktion af vine lavet på druen Aglianico. Netop denne drue omtales som druen, der giver sydens Barolo. Der rådes over i alt 18 ha jord, hvorfra produceres i alt ca. 45.000 flasker vin om året. Carbone har på rekordtid bevist sit kvalitative værd bl.a. dokumenteret ved den store anerkendelse af sine vine, ved år efter år at vinde hele 2 glas i vinbiblen Gambero Rosso (3 glas er det sublimt eftertragtede) samt 2 endog 3 stjerner er opnået i Veronelli's vinbibel 2012. Alle vinproduktions faser udføres med sjælden omhu og i stor kvalitativ respekt. Herudover rundes produktion af med et gedigent kælderarbejde, hvor man benytter den navnkundige Sergio Paternoster som ønolog. Der produceres 3 forskellige rødvine på Aglianico-druen og en hvid på Fiano-druen.
PRODUKTDETALJER
Reference

8033331710074

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

12,5%

Indhold

75 cl

Område

Basilicata

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

Fiano

Serveres ved

12 °C

Velegnet til

Aperitif, Skaldyr og lette fiskeretter.

Konservering

Indeholder sulfitter

Fiano Carbone IGT, Italien Carbone