Frederiksdal Kirsebærvin, Danmark, 2013

Vis stort billede
Frederiksdal Kirsebærvin Ufiltreret, Danmark, 2013
  • Frederiksdal Kirsebærvin Ufiltreret, Danmark, 2013
  • Frederiksdal Kirsebærvin Ufiltreret, Danmark, 2013

159,00 kr

Varens tilgængelighed

Varen føres ikke længere

"Flotteste årgang til dato" har Ekstra Bladet kaldt denne kirsebærvin fra Frederiksdal og givet den 91/100 point.

Frederiksdals årgangsvin er deres mest frugtige vin, hvor Stevnskirsebærrene virkelig kan smages. Vinens sødme, frugtige fylde og fine syre gør den perfekt til klassiske faste får- og komælksoste, og som en interessant spiller til kraftige kødretter. Den er unik til blå oste og kraftige desserter med mørk chokolade og råsyltede røde og sorte bær, hvor vinens syre giver et fint modspil.

Frederiksdal 2013 har godt af en tur på karaffel inden servering, og holder sig fint åbent i 1-2 uger, hvis den opbevares et køligt sted. Har du er tålmodig, vil 2013 udvikle sig fint i kælderen de næste 3-5 år.

Flere detaljer

Mere info

Vinifikation:
For at bevare maksimal frugt er vinen tappet direkte fra ståltankene. Kirsebærrene kommer dels fra vores unge træer på Skælstrupmark, der giver frugt og charme, samt vores ældste træer på Nielstrupmark, der tilføjer struktur og intensitet. Alle bær har vildgæret i 2-4 dage for at tilføre en mere kompleks smag. Herefter er bærrene presset og gæret videre på ståltanke, da det bevarer frugtsmagen bedst muligt.

Årgangsvinen fra Frederiksdal er en smuk introduktion til, hvad Stevnsbærret kan. Bærrene kommer fra yngre træer på Skælstrupmark, der giver friskhed og frugtighed, samt en smule fra de ældste træer på Nielstrupmark, der giver rygrad og yderligere intensitet.


Om Frederiksdal:
Siden 2006 har Frederiksdal Kirsebærvin fremstillet vin fra godsets kirsebærplantager. Frederiksdal ligger på Lollands vestligste spids, lige ud til Langelandsbæltet, hvilket er blandt de mest solrige og lune områder i Danmark. Klimaet er perfekt til dyrkning af kirsebær. Her er masser af sol, der tilmed bliver reflekteret i havet. Vinteren er mild og foråret kommer tidligt. Alt i alt giver det en lang vækstsæson, der kvitterer med stor kompleksitet og dybde i kirsebærrene. Man kan faktisk ikke forstille sig et smukkere afsæt for dessertvine. En vin, der skal tage kampen op med portvine og de andre herlige dessertvine fra Banyuls, Rivesaltes og Maury.

PRODUKTDETALJER
Reference

5710581140600

Land

Danmark

Alkoholprocent (% vol.)

15%

Årgang

2013

Druesorter

Kirsebær

Anmeldelser

Vinavisen: 5 stjerner, BT: 5 stjerner, Ekstrabladet 5 stjerner, Dagbladenes bureau: 5 stjerner, Winelab.dk: 4 stjerner, VinKreutzer.dk: 90/100, Dansk forum for frugtvin 2015: Bronzemedalje

Velegnet til

Vildt, pateer, charcuterie, ost, desserter med mørk chokolade, rabarber og råmarinerede bær.

Konservering

Indeholder sulfitter

Frederiksdal Kirsebærvin, Danmark, 2013 Frederiksdal