Accordini Recioto della Valpolicella Classico, Italien, 2011

Vis stort billede Tilføj
Accordini Recioto della Valpolicella DOC "Le Viole", Italien, 2009

312,00 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 1-2 hverdage

Flot intens rubinrød farve. Duften er en eksplosion af aromaer med moden rød bærfrugt og vilde violer. Smagen er sødmefyldt, intens med toner af vanilje og mandel. Den opleves samtidig vedholdende og fyldig.

Flere detaljer

Mere info

Enkeltmarksvin "Le Viole"- fra hjertet af Valpolicella: S. Pietro in Cariano. Efter høsten i september tørres druerne i ventilerede lokaler i 5 mdr. (ca. 2 mdr. længere end DOC-forskriften tilsiger). Herved skabes en markant øget koncentration af hhv. sukker og smagsekstrakter i druen. Efter blid presning af de rosinlignende druer igangsættes traditionel gæring. Vinen lagrer herefter først ca. 12 mdr. på ståltanke og herefter tilsvarende mindst 1 år på 7 hl træfade, hvorefter den kommes på flaske for at modne yderligere min. 12 mdr. før den kommer på markedet. Med andre ord er alt bare gjort "lidt" bedre end hvad der foreskrives i vinlovgivningen.

I 1821 erhvervede bedstefaderen til den nuværende ejer 3 ha. jord i Valpolicella. Bedstefaderen lægger den dag i dag navn til vingården. Det ejes og drives i dag af Guido Accordini. Sammen med faderen er der hen over de seneste 40 år tilkøbt jord, således der i dag råder over 25 ha. Det hele placeret i Valpolicella Classico zonen. Vingården står som eksponent for noget af det bedste Valpolicella kan opbyde indenfor de kendte vinstilarter: Amaroner, Ripasso, Valpolicella og den søde Recioto. Der produceres kun knap 100.000 flasker vin om året, men hvilken kvalitet. Selv den "almindelige" Valpolicella Classico holder 14 alkohol. Opnået ved at selv denne undergår lufttørring af druerne. I særlige gode høstår produceres også riserva'er. Dvs. senest årgangene 2000, 2003 og 2005. Fællesnævneren for disse Super-Amaroner er: markant frugtrig smag desuagtet alder samt hele 16,5 alkohol. Næste generation, datteren Ilaria, står klar i kulissen til at føre vingårdens flotte traditioner. I dag er arbejdsfordelingen således, at Guido er vinmageren og Ilaria er salgsansvarlig. Herudover understreges vingårdens kvalitative formåen af at der årligt høstes topkarakterer i Luca Maroni's vin-bibel.

PRODUKTDETALJER
Reference

8052440276998

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

15%

Indhold

50 cl

Område

Igino Accordini

Årgang

2009

Druesorter

Corvina, Corvinone og Rondinella

Serveres ved

16 °C

Konservering

Indeholder sulfitter

Accordini Recioto della Valpolicella Classico, Italien, 2011 Accordini Igino