Soffio del Creato - Rosso Veronese IGT, Italien

Vinen fremtræder med en intens granatrød farve. Duften er en eksplosion af aromaer med toner af hindbær og kirsebær. Smagen gentager dufttonerne med yderligere tone af vanilje fra fadlagringen. Den opleves samtidig blid, vedholdende og fyldig. Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
149,95 kr.
Ikke på lager online

Beskrivelse

I stedet for at der fra disse vinstokke høstes i september, udsættes høsttidspunktet 30-40 dage, hvorved druerne overmodnes på vinstokkene og får på disse en indtørret, rosinlignende facon. (Vendemmia tardiva betyder: Sen vinhøst). Herved skabes en markant øget koncentration af hhv. sukker og smagsekstrakter i druen. Efter blid presning af de rosinlignende druer igangsættes traditionel gæring. Vinen lagrer herefter 36 mdr. på barriquesfade (225lt). Herefter kommes vinen på flaske for at modne yderligere min. 6 mdr. før den kommer på markedet.

I 1821 erhvervede bedstefaderen til den nuværende ejer 3 ha. jord i Valpolicella. Bedstefaderen lægger den dag i dag navn til vingården. Det ejes og drives i dag af Guido Accordini. Sammen med faderen er der hen over de seneste 40 år tilkøbt jord, således der i dag råder over 25 ha. Det hele placeret i Valpolicella Classico zonen. Vingården står som eksponent for noget af det bedste Valpolicella kan opbyde indenfor de kendte vinstilarter: Amaroner, Ripasso, Valpolicella og den søde Recioto.

Der produceres kun knap 100.000 flasker vin om året, men hvilken kvalitet. Selv den "almindelige" Valpolicella Classico holder 14 alkohol. Opnået ved at selv denne undergår lufttørring af druerne. I særlige gode høstår produceres også riservaer. Dvs. senest årgangene 2000, 2003 og 2005. Fællesnævneren for disse Super-Amaroner er: markant frugtrig smag desuagtet alder samt hele 16,5 alkohol. Næste generation, datteren Ilaria, står klar i kulissen til at føre vingården?s flotte traditioner. I dag er arbejdsfordelingen således, at Guido er vinmageren og Ilaria er salgsansvarlig. Herudover understreges vingårdens kvalitative formåen af at der årligt høstes topkarakterer i Luca Maronis vin-bibel.

Produktdetaljer

Reference:8052440296101
Land:Italien
Serveres ved:18 °C
Indhold:75 cl
Område:Igino Accordini
Druesorter:Corvina, Corvinone, Rossignola og Rondinella
Velegnet til:Kraftfuld kødretter, herunder rødt kødt-stegt som grillet, lam, vildt og hygge.
Alkoholprocent (% vol.):14%
Konservering:Indeholder sulfitter
Årgang:Årgang kan variere