Pio Cesare Barolo, Piemonte, Italien, 2011

Vinens næse er domineret af klassiske Barolo aromaer såsom violer, tørret kød, mentol og ren rød frugt. I smagen fornemmes en intens tanninstruktur, som er balanceret af saftig rød frugt. Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
509 kr.
Afsendes om 1-3 hverdage

Beskrivelse

Dette er en rødvin lavet udelukkende på Nebbiolo-druer fra forskellige marker i Piemonte-området. Mosten der høstes har kontakt med drueskindet i 20 dage, og efter mosten har gæret, lagres 30% i små 225 liters fade af fransk eg og 70% lagres i store franske fade på mellem 2000 og 5000 liter. Vinen blandes først efter 3 år, hvorefter den hviler i Pio Cesares kældre indtil frigivelse.

Vingården blev grundlagt i 1881 af Pio Cesare som var blandt de første vinmagere i området til at producere og tro på det store potentiale i Barolo, Barbaresco og Barbera. Familiens konstante fokus på absolut højeste kvalitet har i den grad været med til at placere Piemonte på kortet over verdens bedste vinområder. Pio Cesare ejer i dag over 50 hektar vinmarker, der ligger i de mest eftertragtede områder. Vinmarken "Ornato" i Barolo-regionen og vinmarken "Il Bricco" i Barberesco-området anses for at være blandt områdets absolut bedste. Vingården styres i dag af 5. generation ved Pio Cesares oldebarn Pio Boffa. Under Pio Boffas kyndige hånd er Pio Cesare for alvor trådt ind på den internationale vinscene og har f.eks. flere gange været på Wine Spectators Top 10 over verdens bedste vine.

Produktdetaljer

Reference:8014629010014
Land:Italien
Indhold:75 cl
Årgang:2011
Område:Piemonte
Druesorter: 100% Nebbiolo
Anmeldelser:92 POINT AF PARKER
Alkoholprocent (% vol.):14,5%
Konservering:Indeholder sulfitter
Velegnet til:Kalvekød, vildt samt intense pastaretter.