Pio Cesare Barbaresco Il Bricco, Italien, 2011

Fantastisk bouquet med rosenbusk, kirsebær, tobak, tjære og tørrede urter. På tungen optræder vinen som intens essens af nebbiolo med flot syre og ungdommelige tanniner. Jordbunden på Il Bricco marken bestående hovedsageligt af kalkmergel giver vinen en overraskende kølig, mineralsk og cremet frugt. En vin bygget til den lange bane, men allerede i sine unge år er den en oplevelse i intensitet og elegance kombineret med ungdommelig råstyrke. Under optimale forhold kan man gemme vinen op til 25 år fra høst.Fra en af de absolut bedste vinmarker i hele Piemonte, kommer Pio Cesares top Barbaresco, som kun produceres i gode årgange. Efter streng selektering gærer mosten fra de udvalgte druer på ståltanke og i kontakt med skindet i 15 dage. Herefter lagres vinen på fransk egetræ. 70% på nye 225 liters barrique og 30 % på store 2000 liters fade. Fantastisk bouquet med rosenbusk, kirsebær, tobak, tjære og tørrede urter. Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
716,50 kr.
Ikke på lager online

Beskrivelse

Dette er en af Pio Cesares top barbaresco vine, som kun produceres i gode årgange for at sikre at produktionen er af allerhøjeste kvalitet. Vinen gæres i tempererede ståltanke i 15 dage med skindkontakt. Vinen opdeles derefter så 70% lagres på 225 liters fade og 30% lagres på 2000 liters fade.

Vingården blev grundlagt i 1881 af Pio Cesare, som var blandt de første vinmagere i området til at producere og tro på det store potentiale i Barolo, Barbaresco og Barbera. Familiens konstante fokus på absolut højeste kvalitet har i den grad været med til at placere Piemonte på kortet over verdens bedste vinområder. Pio Cesare ejer i dag over 50 hektar vinmarker, der ligger i de mest eftertragtede områder. Vinmarken "Ornato" i Barolo-regionen og vinmarken "Il Bricco" i Barberesco-området anses for at være blandt områdets absolut bedste. Vingården styres i dag af 5. generation ved Pio Cesares oldebarn Pio Boffa. Under Pio Boffas kyndige hånd er Pio Cesare for alvor trådt ind på den internationale vinscene og har f.eks. flere gange været på Wine Spectators Top 10 over verdens bedste vine.

Produktdetaljer

Reference:5710580000646
Land:Italien
Årgang:2011
Område:Piemonte
Druesorter:100% Nebbiolo
Velegnet til:Pastaretter med trøffel, oksekød af høj kvalitet og grillet gris.
Alkoholprocent (% vol.):13%
Konservering:Indeholder sulfitter