Negroamaro Emozione IGT, Italien

Farven er intens rubinrød. Duften er intens frugtrig og krydret med noter af nød og modne røde bær. Duftens noter gentages i smagen, som tillige opleves kraftfuld, fløjlsblød, tør, varm og fyldig. Perfekt balance mellem druens tanniner og trælagringens søde tanniner. Eftersmagen er delikat og vedholdende. En dekatering ca. 1 time før forbrug vil øge intensiteten i oplevelsen. Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
204,95 kr.
Ikke på lager online

Beskrivelse

Dette er topvinen fra producenten, der lavede Sallings julevin år 2011. Druerne høstes i september i området omkring byen Brindisi. Høstudbyttet er 65 hl/ha. Vinen lagrer ca. 6 måneder på ståltanke og efterfølgende ca. 12 mdr. på barriquesfade for sluttelig at lagre min. 6 mdr. på flaske, førend den er klar til salg.

Vine fra dette fremadstormende vin-cooperativ i Regionen Puglia, har efterhånden fået rigitg mange danske venner. Med Giuseppe og Vito som fælles ledelse har Mediterranea allerede vist fremragende resultater, som fortolker af vine lavet på de for området 2 vigtige lokale blå druer: Negroamaro og Primitivo. Vingården byder en bred vifte af 20 forskellige vine. Mediterranea fremstår i dag som en vinproducent, hvor pris/kvalitets ratio er enestående i kundefavør.

Den stadige søgen efter at optimere kvaliteten, bekræftes af, at der kontinuerligt investeres i nyt hardware til kælderarbejdet samt indførslen af barriquesfade, der behandles med omhu og respekt i relation til de lokale druetyper. Ikke mindst den omhyggelige selektion af producenter og druemateriale samt den hårde styring heraf understreger Mediterranea's rolle som en af regionens store vinfortolkere. Senest dokumenteret ved, at Mediterranea på den store anerkendte Berliner-messe i november 2011 modtog henholdsvis guldmedalje for den Negroamaro-baserede IlNobile/PrimoNobile 2010 og sølvmedalje for Don Vito Prestige 2010. Don Vito Prestige 2010 har desuden i vinbibelen Gambero Rosso-2013-udgaven modtaget endog meget anerkendende 2 vinglas. En uhyre sjælden anerkendelse for en så prisattraktiv vin.

Produktdetaljer

Reference:8000716335740
Alkoholprocent (% vol.):14,5%
Årgang:Årgang kan variere
Druesorter:Negroamaro
Indhold:75 cl
Konservering:Indeholder sulfitter
Land:Italien
Område:Puglia
Serveres ved:18 °C
Velegnet til:Rødt kød både stegt og grillet, fuldmodne oste og hygge.