Mt. Difficulty Roaring Meg, Pinot Noir, New Zealand

Herlig klassisk Pinot Noir aroma med nuancer af røde bær, svampe og blommer. Smagen er frisk og med en ungdommelig charme i den intense røde frugt. Samtidig er vinens elegance oplagt i kølig tilstand i selskab med dybe og intense retter med fisk. Vi anbefaler at servere vinen ved 14-16 grader indenfor 5-6 år fra høståret. Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
230 kr.
Ikke på lager online

Beskrivelse

Central Otago har på kun 20 år sat sig på tronen i New Zealand når det drejer sig om Pinot Noir. Det milde klima har vist sig perfekt for den delikate, men også meget skrøbelige drue. Mt. Difficulty hører til den absolutte elite i Central Otago og det fornemmes allerede i deres på papiret mindste Pinot Noir.

Mt. Difficulty er en ung vingård i det nu meget berømte Central Otago vinområde, hvor klimaet med de mange bjerge er tørt og uden megen nedbør. Mt. Difficulty var et af de første vinhuse til for alvor at tage Central Otagos enorme potentiale som vinområde seriøst. Vingården blev grundlagt i 1992 og de ældste vinstokke er fra 1993. Første frigivet produktion var fra høsten i 1998. Vinmarkerne ligger i Bannockburn-dalen, som ligger lige syd for Cromwell på vej mod Queenstown, i et gammelt guldgraver-område fra 1880'erne. I dalen med de høje bjerge, som giver god beskyttelse, er vinmarkerne nordvendte eller placeret i bund af dalen. Fokus har fra starten været på Pinot Noir, men de sidste 4-5 år har især Pinot Gris og Sauvignon Blanc og Sauvignon Blanc også vist sig at præstere formiddabelt i det kølige Central Otago.

Vinkritikerne har fra starten været begejstrede for vinene fra vinmager Matt Diceys hånd og de er nogle af de få Pinot Noir fra New Zealand, der for alvor er slået igennem på de bedste restauranter i Europa. Mt. Difficultys enkeltmarksvine er i dag blandt New Zealand absolut mest eftertragtede vine - mængderne er desværre små og kun 60 fl. af hver mark finder deres vej til Danmark hvert år.

Produktdetaljer

Reference:9421003972636
Alkoholprocent (% vol.):14%
Årgang:Årgang kan variere
Druesorter:100% Sauvignon Blanc
Indhold:75 cl
Konservering:Indeholder sulfitter
Land:New Zealand
Område:Central Otago
Serveres ved:14-16 °C
Velegnet til:En utrolig alsidig vin i selskab med mad, her er både saft og koncentration til f.eks. vildt og kalvekød.