Louis Latour, Bourgogne Rouge, 2016

Lavet på 100% håndplukket Pinot Noir fra det sydlige Côte-d'Or, druerne kommer fra minimum 30 år gamle vinstokke fra bl.a. Santenay og Auxey-Duresses. Gæret i åbne cementkar og lagret i ståltanke. Vinen frigives fra kælderen efter ca. 12 måneder. Aromaen er domineret af bl.a. kirsebær, hindbær, lakrids, svampe og sort te. Smagen er rank, saftig og præget af Bourgognes klassiske let jordede præg. Helt klassisk vin til stegt eller grillet fjerkræ, lyst kød og gerne retter med svampe. Vi anbefaler servering ved 14-15 grader. Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
159,95 kr.
Afsendes 3-7 hverdage

Beskrivelse

Louis Latour købte i 1979 en mindre ejendom i Ardèche og har siden produceret nogle af områdets bedste vine. 100% Chardonnay fra i gennemsnit 20 år gamle vinstokke i Coteaux de l'Ardèche, et område rigt på kalksten som vi kender fra Bourgogne længere nordpå.

 

Det legendariske Domaine Louis Latour er beliggende i Aloxe-Corton og ejer i dag over 48 hektar i Côte d’Or. Fra Le Chambertin i nord til Chevalier-Montrachet i syd, ejer Louis Latour hele 27 hektar Grand Cru i Bourgogne. Siden grundlæggelsen i 1797 har huset været med til at gøre vinene fra Bourgogne til de mest eftertragtede i verden. I 1979 overtog Latour en vingård lidt længere sydpå i Ardéche og siden er også et af Chablis bedste og ældste huse – Simonnet Febvre – kommet under Louis Latours ejerskab. Alle steder går traditioner og innovation hånd i hånd, for at opnå bedst mulig kvalitet. Ingen vingård i Bourgogne leverer bedre kvalitet til prisen end Louis Latour!

Produktdetaljer

Reference:3566921000644
Serveres ved:14-15 °C
Konservering:Indeholder sulfitter
Alkoholprocent (% vol.):13%
Indhold:75 cl
Land:Frankrig
Område:Bourgogne
Smag:Let
Tørhed:Tør
Velegnet til:Stegt eller grillet fjerkræ samt lyst kød
Årgang:2016
Druesorter:100% Pinot Noir

ANDRE HAR OGSÅ SET