Giovanni Avanzi Garda Classico Superiore DOC, Italien

Farven er Rubinrød med mørke orange reflekser. Duften er Intens, frugtrig med mørke bærnoter samt med fine noter fra fadlagringen. - Smag: tør, med noter af røde bær, vanille og kiks, varm, let fyldig med delikat tanninbid. Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
139,95 kr.
84,50 kr.
Ikke på lager online

Beskrivelse

En ny vinstilart for området, der så dagens lys fra 2010-høsten. Fra markerne i Polpenazze del Garda høstes druerne i 1. halvdel af september. Vinifikation: Blid presning af drueklaserne. Traditionel gæring på cement-tank og derefter lagrer vinen 12 måneder på store egefade og til sidst min. 6 md på flaske inden salg.

Huset Avanzi er en af Italiens absolut førende producenter af Rosè-vine. De hædres hvert år med et hav af præmier for de kvalitative formåen. Siden 1931 har Familien Avanzi dyrket vin fra markerne omkring byerne Sirmione, Manerba og Polpenazze. Vi befinder os på Gardasøens vestbred. I dag er det 3. Generation, der driver vingården. Der dyrkes vin på godt 50 ha, men derudover er der en stor produktion af olivenolie samt man etablerede for ca. 10 år siden et Birreria til ølproduktion. Ud over Rosè-vinene produceres en lang række røde vine samt ikke mindst sprøde og delikate mousserende vine. I starten af årtusindeskiftet investerede Avanzi-familien i 10 ha jord midt i Franciarcorta DOCG-zonen (i Passirano) for at kunne indfri ambitionen om at tilbyde noget af det mest sublime indenfor mousserende vine. Siden 2009 har vingården "Romantica" således været opført klar til produktion af high-class mousserende vin. Frugterne af denne investering debuterede i december 2012, hvor Franciacorta Brut DOCG "Romantica" blev frigivet. Denne har allerede fulgt trop på præmiesiden, da den i maj 2013 har vundet både Decanter Award samt sølvmedalje ved verdens konkurrencen i Bruxelles. Brut-udgaven ultimo juni 2013 fulgt op med en Satèn-udgave (blanc de blanc ved kun 4,5 atm. tryk).

Produktdetaljer

Reference:8014654010508
Alkoholprocent (% vol.):13%
Årgang:Årgang kan variere
Druesorter:50% Groppello, 20% Rebo, 15% Marzemino, 15% Sangiovese
Indhold:75 cl
Konservering:Indeholder sulfitter
Land:Italien
Område:Lombardia
Serveres ved:16 °C
Velegnet til:Charcuteri, Svinekød, kalvekød og lette grillretter.