Bocale Rosso di Montefalco DOC, Italien

Farven er rubinrød med violette nuancer. Duften er eksplosiv indtagende og kompleks med noter af rød bærfrugt og krydderi. Disse delikate duftindtryk gentager sig i smagen, som desuden er uhyre harmonisk med blid garvesyre. Opleves desuden fløjlsblød og meget vedholdende. Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
139,95 kr.
Afsendes om 1-3 hverdage

Beskrivelse

Druerne høstes ultimo september/primo oktober. Efter gæring og malolaktisk gæring på ståltanke, lagrer vinen ca. 6 mdr. på barriquesfade, som er fra 2. og 3. passage. Herefter overføres vinen på flaske, hvor den modner/lagrer minimum 4 mdr., førend den er klar til salg.

Denne familie-ejede vingård startede i 2002. Den drives i dag af sønnen Valentino Valentini. Vingården ligger i hjertet af regionen Umbria nær den navnkundige by Montefalco. Vinmarkerne ligger på skråningerne op mod Montefalco. Her produceres en uhyre interessant vintype på druen Sagrantino: Denne vin kan med rette omtales som "Amarone-killer". Familien Valentini råder over i alt 5ha jord, hvoraf der dyrkes vinstokke på 4 ha. Dette giver en årsproduktion på ca. 20-25.000 flasker vin om året samt en lille Grappa-produktion.

Der produceres pt. 2 stil-arter; Begge rødvine - Rosso og Sagrantino di Montefalco. Valentini-familien har på rekordtid bevist sit kvalitative værd bl.a. dokumenteret ved allerede at have vundet hele 2 glas i vinbiblen Gambero Rosso (3 glas er det sublimt eftertragtede) samt 3 stjerner i Veronelli's vinbibel 2013. Alle vinproduktions faser udføres med sjælden omhu i pagt med de bedste økologiske forskrifter og med kvalitet som nøgleord. Super-spændende vine. Ikke mindst hvad angår forholdet pris/kvalitet.

Produktdetaljer

Reference:8033959810088
Alkoholprocent (% vol.):14,5%
Årgang:Årgang kan variere
Druesorter:45% Sangiovese, 40% Merlot og 15% Sagrantino
Indhold:75 cl
Konservering:Indeholder sulfitter
Land:Italien
Område:Umbria
Serveres ved:18 °C
Velegnet til:Krydret svinekødsretter, kal- og okse - både stegt og grillet.