Barolo Serralunga DOCG Broglio, Italien, 2010

Farve: Granatrød med orange reflekser. Duft: Delikat, intens med en bred palette fra læder over roser til moden rød bærfrugt bl.a. hindbær. Smag: Elegant, afstemt tannin, fyldig og med delikate noter af chokolade og i den vedholdende eftersmag noter af lakrids. Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
449,95 kr.
Afsendes om 1-3 hverdage

Beskrivelse

Parcel på enkeltmark: Broglio er dyrket på lerblandet og markant kalkholdig jordbund, hvor der høstes primo, medio oktober. Vinifikation: Blid presning af manuelt selekterede drueklaser. Efter mosten opblødes på druekvaset i 15-20 dage igangsættes traditionel gæring på cementtanke og herefter malolaktisk gæring. Vinen lagrer 36 md på slovanske egefade på 20-40 hl. Herefter omstikkes til stålfad og tappes på flasker, hvor den modner i ca. 6 måneder inden salg.

Det er i dag 2. generation, der driver vingården, som etableredes i 1956. 2. Generation bestående af Luciano Pira og hans svoger Walter Pira. - I fællesskab har de skabt et af Piemontes mest ansete Barolo-huse, hvilket er dokumenteret i, at der år efter år høstes 3 glas i Gambero Rosso, Veronelli ligger år efter år på 90-95 point.

Der rådes over 9,5 ha jord, hvor stammen udgøres af sublime Barolo-vine; Men også de klassiske røde: Dolcetto, Barbera og Langhe Nebbiolo produceres. Ud over en parcel i Perno, ejes parceller på af Serralunga's (og dermed Barolo-områdets) mest højtestimerede CRU-marker: Prapò, Broglio og Bricco Cerretta.I særligt gode høstår produceres et lille eksklusivt antal riserva-udgaver fra Cru-markerne. Luciano hører til fløjen af traditionalister, Dvs. han ikke anvender barriques-fade til lagring - men altid store 10-50 hl egefade af slovansk eg fra Kroatien.

Udover de kvalitativt højt eksponerede vine, byder Schiavenza også på et delikat Tratteria, hvor man i de smukkeste omgivelser, kan nyde det lokale køkken.

Produktdetaljer

Reference:8033959830017
Alkoholprocent (% vol.):15%
Anmeldelser:94p Wine Spectator, 93p veronelli
Årgang:2010
Druesorter:Nebbiolo
Indhold:75 cl
Konservering:Indeholder sulfitter
Land:Italien
Område:Piemonte
Serveres ved:18 °C
Velegnet til:Steaks, vildt og kraftfulde kogeretter.