Barbaresco DOCG Meruzzano, Italien, 2010

Farven er granatrød med orange reflekser. Duften er intens med en bred palette fra røde bær over floreale noter til tobak, lakrids. Smagen er fyldig og med delikate noter af chokolade, røde bær og i den vedholdende eftersmag noter af lakrids. Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
229,95 kr.
Afsendes om 1-3 hverdage

Beskrivelse

Parcel på enkeltmark: Meruzzano i Treiso Kommune. Ler- og kalkholdig jordbund, hvor der høstes primo, medio oktober. Vinifikation: Blid presning af manuelt selekterede drueklaser. Efter mosten opblødes på druekvaset i 20-22 dage igangsættes traditionel gæring på cementtanke og herefter malolaktisk gæring. Vinen lagrer 24 md på slovanske egefade på 20-40 hl. Herefter omstikkes til stålfad og tappes på flasker, hvor den modner i ca. 6 md inden salg.

Stort veldrevet kooperativ, der etableredes i 1901 og blev reorganiseret i 1959. I dag er der 175 medlemmer, der i alt dyrker vin fra vinstokke på 235 ha jord. Fra dette cooperativ møder vi hele viften af hvad Piemonte, som vinregion er blevet så kendt og berømt for: Bløde Barberavine til med agressive Barolo og Barbaresco. På de hvide finder vi også den brede palette: sprøde Arneis til fine og delikate Favorita.

Der investeres kontinuerligt i hardware i vinkælderen, således man altid er i forreste række mht. at have det bedste grundlag for at producere vine af bedste kvalitet. Herudover byder Cantina del Nebbiolo på en pris/kvalitets ratio, der klart er i forbrugerens favør. Fremdriften ses også i, at der efterhånden høstes flere og flere anerkendelser ude i den store vinverden af Ratings. Senest topkarakteren 3 hjerter hos tyske Merum for enkeltmarks-Barbaresco'en Meruzzano.

Produktdetaljer

Reference:8014384000169
Alkoholprocent (% vol.):13,5%
Årgang:2010
Druesorter:Nebbiolo
Indhold:75 cl
Konservering:Indeholder sulfitter
Land:Italien
Område:Piemonte
Serveres ved:18 °C
Velegnet til:Steaks, vildt og kraftfulde kogeretter.