Ruinart Dom Ruinart 1998 75 cl, Frankrig

Dom Ruinart har en let gylden farve, med bløde dvælende bobler. Den indledende duft blander blomster og frugtnoter, fulgt af kraftige strejf af blommer, ferskner og pærer. Den giver mindelser om kastanjer og frisk hjemmebag, men efterlader sig et indtryk af sofistikeret elegance. Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
1.499,95 kr.
Ikke på lager online

Beskrivelse

Smagen er en bemærkelsesværdig balance mellem friskhed og blødhed. Citrusfrugter, bergamot, mango og kumquats, har alle givet deres bedste kvaliteter til denne fantastiske champagne. Dom Ruinart egner sig særdeles godt som aperitif, til fisk og skaldyr, eller til frugtrige desserter.

Dom Ruinart var den første til at indse, hvilken betydning produktionen og eksporten af champagne kunne have. Han gav sin vision videre til sin bror klædehandleren Nicolas Ruinart.Et edikt af Ludvig XV, gav i perioden umiddelbart efter 1728, tilladelse til transport af vin på flaske, det gjorde det muligt at etablere House of Ruinart. Forud for dette edikt, kunne vin kun kan transporteres på fade, hvilket gjorde det umuligt at sende Champagne til fjerne markeder, og begrænsede den til egnen hvor den blev produceret. “In the name of God and the Holy Virgin shall this book be opened ” Præcis sådan skrev Nicolas Ruinart, da House of Ruinart åbnede officielt i 1729. Ruinart er således det ældste etablerede hus, der udelukkende producerer champagne. Grundlagt af Nicolas Ruinart i Champagne-regionen i byen Reims, er Ruinart i dag ejet af moderselskabet LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SA.Da Nicolas Ruinart grundlagde House of Ruinart i 1729, gik den første leverance af "vin med bobler" først ud i januar, 1730. Den første mousserende vin der blev produceret, blev brugt som gave til de kunder Nicolas i sin klædehandel, men 6 år senere opgav han sin klædehandel, til fordel for succesen som Champagne producent. Siden da, har House of Ruinart opretholdt den suveræne kvalitet som grundlæggeren af huset satte som standard.

Produktdetaljer

Reference:3185370448397
Land:Frankrig
Indhold:75 cl
Område:Champagne
Årgang:1998
Velegnet til:Egner sig særdeles godt som aperitif, til fisk og skaldyr, eller til frugtrige desserter
Druesorter:100% Chardonnay grand crus, 66% fra Côte de Blancs og 34% fra den nordlige del af Montagne de Reims.<b>Opbevaring:</b> Bør opbevares liggende, tørt, mørkt og frostfrit, men koldt.
Konservering:Indeholder sulfitter