Bøllingsø Tollundmanden, 500 ml

Pris inkl. pant Vis stort billede
Bøllingsø Tollundmanden, 500 ml
  • Bøllingsø Tollundmanden, 500 ml

45,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Tollundmanden fra Bøllingsø Bryghus er en typisk engelsk bitterøl, English Strong Bitter – ESB i en mørk rødlig farve. Smagen er lidt a la de kendte classic øl, bare bedre. Tollundmanden er brygget på pale ale malt med caramunich malt, karamel malt, target humle og engelsk alegær. Velegnet til det asiatiske køkken, men også til en traditionel dansk ret som f.eks. hakkebøf med løg, wienerschnitzel.

Flere detaljer

Mere info
Ingredienser: Vand, bygmalt, humle, gær.

Sidst på eftermiddagen den 8. maj 1950 gjorde to mænd et skræmmende fund et par kilometer øst for Engesvang i den sydlige udkant af det, der nu er Bøllingsø. De var i færd med at grave tørv til brændsel op af den gamle mose, da spaden huggede ind i et lig af et menneske. De var sikre på, at der var sket en forbrydelse og ringede til politiet.

Men hvis der var sket noget kriminelt, kan man roligt sige, at sagen er forældet. Tollundmanden, som han blev døbt, levede fra cirka år 375 til 210 før vores tidsregning – og er derfor flere hundrede år ældre end Jesus. Syreindholdet i mosen har bevaret den gamle mand, der har været begravet i mere end 2.200 år. Det er også mosen, der har givet ham den rødligt-brune farve – lidt ligesom øllen her.

Tollundmanden er fra den tidlige jernalder og er verdens bedst bevarede moselig. Man kan tydeligt se hans kortklippede frisure, daggamle skægstubbe og det fredfyldte smil om hans mund – det ser ud, som om han sover. Bortset fra en skindhue og en rem om livet, var Tollundmanden nøgen. Selv hans kønsorganer er velbevarede.

Det knap to meter lange, flettede reb af skind, der var bundet stramt rundt om hans hals findes også i dag. Tollundmanden blev kvalt eller ligefrem hængt, men det er ikke sikkert, at det var en forbrydelse. Måske lod han sig frivilligt ofre til den tids guder for at sikre en god høst til de efterladte. Det kan i hvert fald forklare det rolige ansigtsudtryk, den lukkede mund og de lukkede øjne. På den tid brændte man de døde, men Tollundmanden er omhyggeligt begravet.
PRODUKTDETALJER
Reference

5710590000025

Land

Danmark

Alkoholprocent (% vol.)

5,6%

Indhold

500 ml

Øltype

Premium bitter/ESB

Bøllingsø Tollundmanden, 500 ml Bøllingsø Bryghus