Vandbakkelser med æble og græsk yoghurt skum

Vandbakkelser

- med æble og græsk yoghurt skum

Hvem elsker ikke en god gammeldags æblekage? I Salling Super elsker vi at variere traditionelle retter. I denne omgang har vi fyldt bløde vandbakkelser med en syrlig-sød æblegrød og en cremet lækker flødeskum vendt sammen med græsk yoghurt og honning. Det giver en lækker lidt mere fast skum og et syrligt twist.
Desserten er perfekt til efterårshygge med god kaffe mens regnen pisker ned udenfor.
Prøv også vores variant med æblegrød, citron og karamelknas.

Ingredienser:

Vandbakkelse:
100 g. smør
100 g. hvedemel
160 g. vand
150 g. æg (ca. 3 stk)
1 nip salt
10 g. Rørsukker

Æblegrød:
4 æbler
3 spsk. rørsukker
1 vaniljestang
½ dl. vand

Græsk yoghurt skum:
3 spsk. græsk yoghurt
¼ l. piskefløde
2 spsk. acaciehonning
1 tsk. vaniljeessens

Derudover:
Flormelis

Fremgangsmåde

Vandbakkelser:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Bring vand, smør og sukker i kog. Så snart blandingen koger, tager du gryden af varmen og kommer sigtet hvedemel i gryden. Rør godt sammen og sæt gryden tilbage på varmen. ”Rist” dejen i 2 minutters tid. Kom dejen i en skål og lad den køle i 5-10 minutter.
Pisk nu æggene sammen. Tilsæt lidt æg af gangen, mens du pisker godt. Dejen vil skille, men samler sig hurtigt igen. Det er ikke sikkert alle æg skal tilføjes. Dejen er klar når den er samlet, blank og du kan trække en finger igennem dejen, uden at den falder sammen. Kom dejen på en sprøjtepose med en stor stjernetyl.

Sprøjt 10, 10-12 cm. vandbakkelse ud på en bradepande og bag dem i 20-30 minutter i ovnen. Undgå at åbne ovnlågen de første 20 minutter. Vandbakkelserne er færdige når de sprøde og gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Æblegrød:
Skær æblerne i grove tern og kom dem i en gryde med vaniljekorn og den tomme vaniljestang, vand og rørsukker. Tænd på middelvarme og kog æblerne til grød. Mos evt. æblestykkerne med bagsiden af en gaffel. Køl ned.

Skum:
Pisk flødeskummen stiv. Vend græsk yoghurt og vaniljeessens i. Smag til med honning.

Anretning:

Skær vandbakkelserne halvt op på langs. Smør et lag æblegrød i bunden. Kom derefter flødeskum i. Drys med flormelis og servér straks.