Thai-inspireret græskarsuppe

Thai-inspireret græskarsuppe

Efteråret er over os, og Salling Super er fyldt op med sæsonens lækre grøntsager.

Prøv f.eks. en thai-inspireret græskarsuppe lavet på økologiske hokkaidogræskar og masser af ingefær, hvidløg og chili. Vi bruger Jürgen Langbein grøntsagsfond for en ekstra god smag.

Suppen luner godt på de lidt koldere dage og kan hjælpe forebyggende mod forkølelse.

Opskrift til 4 personer

Ingredienser
2 store rødløg
4 fed hvidløg
6 cm revet ingefær
2 økologiske hokkaidogræskar
1 Jürgen Langbein grøntsagsfond
1 lille bundt frisk koriander med stilk
20 gram citrongræs
1 dåse kokosmælk fra Urtekram
1 tsk. chiliflager fra Urtekram
3 spsk. soya fra Clearspring
1 tsk. stødt koriander

Topping
Frisk koriander
Peanuts
Sesamfrø
Lidt kokosmælksrester

Fremgangsmåde
Hokkaidogræskarene vaskes godt, og bund og top skæres af. Fjern kernerne i midten og skær græskarene i grove stykker.

Hvidløg, ingefær og rødløg finthakkes og sauteres i en tykbundet gryde sammen med græskarstykkerne. Lad dem sautere i 5 minutters tid så alt smag kommer frem. Læg citrongræs i og hæld grøntsagsfond samt kokosmælk over. Læg nu låg på gryden og lad det simre i 15-20 minutter.

Når græskarstykkerne er kogt møre, blendes det hele med en stavblender. Er konsistensen for tyk, kan man evt. tilsætte lidt vand.

Smag til med frisk og stødt koriander, soya og chili.

Anret i skåle og top med frisk koriander, peanuts, sesamfrø og evt. en skefuld overskydende kokosmælk.