Slagterens andesteg

Opskrift på slagterens andesteg

1 and (3-3,5 kg) - 4 personer

Øvrige ingredienser:
1 lille løg
1 gulerod
1⁄2 fed hvidløg
2 laurbærblade
5 peberkorn
Lidt frisk timian
Salt og peber
2 dl rødvin
6 dl vand

Fyld til andesteg:
3-4 madæbler, f.eks. Belle de Boskoop
150-200 g svesker uden sten
Salt og peber
Bladene af 1 kvist frisk timian
1-2 tsk. vineddike

Andesteg:
Anden skylles grundigt indvendigt. Gnides indven- dig og udvendig med salt og friskkværnet peber. Skær æblerne i mindre stykker. Fyld anden med timianblade, eddike, æblestykker og svesker. Luk anden i begge ender med kødnåle. Hæld 6-8 dl vand i bradepanden. Læg anden på en rist over bradepanden og steg den i ca. 4 timer ved 160° C. Parteres i passende stykker.

Sauce til andesteg:
Bouillon til sauce: Vingespidser og evt. indmad og hals fra anden brunes godt af i en gryde. Vand og øvrige ingredienser hældes ved og simrer, så længe anden steger. Bouillonen sies, når den har simret færdig. 2 spsk. andefedt (fra bradepanden), 5-6 dl sky fra bradepanden tilsættes bouillonen og jævnes med ca. 2 spsk. mel rystet med 1 dl kold vand i meljævner. Koges op og smages til med salt og peber.