Sellerimos med svampe i smørsauce og pocheret æg

Sellerimos

- med trøffelolie, svampe i smørsauce og pocheret æg

En god middag er ikke nødvendigvis lig med røde bøffer, den kan også sagtens være vegetarisk, men mindst lige så lækker. Prøv fx at servere denne ret bestående af en cremet sellerimos tilsmagt med lækker trøffelolie, toppet med svampe og et pocheret æg. En perfekt vegetarmenu, der er fyldt med luksuriøse råvarer.

Retten er tilmed årstidsbaseret, så vi lover dig masser af god smag og friske råvarer. Anret den smukt og servér med et godt glas rødvin - så skal gæsterne blot komme.

Ingredienser:

Til 4 personer

Sellerimos
3 knoldselleri
1 spsk. koncentreret grøntsagsbouillon
100 g. smør
1 spsk. trøffelolie fra Artisan de la Truffle
Salt og peber

Svampe i smørsauce
3 fed hvidløg
200 g. brune champignon
100 g. shiitake svampe
100 g. smør
Frisk salvie
Skallen af en citron

Derudover
4 æg
3 spsk. eddike
1 savoykål
50 g. parmesan
50 g. enoki svampe
Peber

Fremgangsmåde

Sellerimos
Fjern skrællen fra knoldsellerierne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og tilsæt grøntsagsbouillon. Kog selleristykkerne møre. Hæld vandet fra i en skål.

Blend selleristykkerne til mos, tilsæt gerne lidt af kogevandet. Kom smørret i og lad det smelte i mosen mens du blender. Smag til med salt, peber og trøffelolie.

Svampe i smørsauce
Rens svampene og skær dem i kvarte. Tilsæt halvdelen af smørret på en pande og svits finthakket hvidløg. Tilsæt svampene. Kom resten af smørret ved og lad det smelte, mens du rører. Tilsæt friske salvieblade og revet citronskal.

Pocheret æg
Fyld en gryde med vand og 3 spsk. eddike og varm vandet op til lige under kogepunktet. Start med at klække et æg ud i en kop, så er det lettere at styre. Det er meget vigtigt at æggene er helt friske.

Rør nu rundt i vandet i gryden med en ske, så der danner sig en hvirvel. Kom ægget i vandet og se det samle sig. Pocher i 2-3 minutter. Tag ægget op og lad det køle af. Pocher ikke mere end 1-2 æg ad gangen.

Anretning
Kom lidt af sellerimosen i en dyb tallerken. Top med de stegte svampe - husk at få lidt af smørsovsen med. Anret det pocherede æg ovenpå og pynt med revet parmesan, enoki svampe, friskkværnet peber og fintsnittet savoykål.