Sallings ultimative burger med østershatte og æble

Sallings ultimative burger

- med østershatte og æble

Burgeren er en sikker vinder til de fleste anledninger. Den kan laves i et utal af varianter, se bare Sallings version af Flæskestegssandwich og Asiatisk Laksebruger med Wasabimayo. Men en mere klassisk version med en god saftig bøf, bacon af vores egen Salling gris, østershatte, en 8 mdr. gede gouda, estragon-mayonnaise og frisk æble går man nu heller aldrig galt i byen med. Vi laver bøffen med vores hakkekød af rent tykkam fra dansk kødkvæg med en naturlig fedtprocent på 10-12%, som giver masser af god smag. Vi hakker hver morgen, men kan altid hakke specielt til dig.

Til 2 store burgere
Aktiv tid: 25 minutter

Ingredienser:
Bøffer:
500 g. hakkekød

1 æg
1 tsk. Herbes de Provence fra Mill & Mortar
2 tsk. rødvinssalt fra Mill & Mortar
1 tsk. chipotle chili fra Mill & Mortar

Stegte svampe:
100 g. østershatte
1 spsk. smør
Frisk timian

Derudover:
75 g. 8. mdr. Gutshöfer Gede gouda
100 g. tørsaltet bacon af frilandsgris
1 frisk æble
1 glas Estragon Mayonnaise fra Naturens Køkken
Rucola
2 Jalm&B brioche boller

Fremgangsmåde

Rør hakkekød, æg og krydderier sammen i en skål. Form 2 bøffer af ca. 250 g. Steg bøfferne medium i smør på en grillpande. Læg bøfferne på en tallerken og placér et par skiver Gede Gouda på bøfferne, kom folie over, så de holder sig varme og så osten kan smelte.
Rens svampene og del dem evt. i lidt mindre stykker. Steg dem på en pande med smør og timian. Skær bacon i skiver og læg dem på en kold pande. Tænd for varmen og steg det sprødt. Skær æblet i tynde skiver.
Saml burgerne med estragon mayonnaise, rucola, bøf, bacon, svampe og æble.