Sallings ultimative burger med østershatte og æble

Sallings ultimative burger

- med østershatte og æble

Burgeren er en sikker vinder til de fleste anledninger. Den kan laves i et utal af varianter, se bare Sallings version af Flæskestegssandwich og Asiatisk Laksebruger med Wasabimayo. Dog er vi også vilde med en mere klassisk version, der indeholder en god saftig bøf, bacon af vores egen Salling gris, østershatte, en 8 mdr. gedegouda, estragon-mayonnaise og frisk. Bøffen er lavet med Salling Supers hakkekød af ren tykkam fra dansk kødkvæg, der har en naturlig fedtprocent på 10-12%, som giver masser af god smag. Vi hakker vores kød hver morgen, så det altid er friskt.

Til 4 burgere

Ingredienser:
Bøffer:
680 g. hakkekød
1 æg
1 tsk. Herbes de Provence fra Mill & Mortar
2 tsk. Rødvinssalt fra Mill & Mortar
1 tsk. Chipotle chili fra Mill & Mortar

Stegte svampe:
200 g. østershatte
1 spsk. smør
Frisk timian

Derudover:
150 g. 8. mdr. Gutshöfer gedegouda
200 g. tørsaltet bacon af frilandsgris
1 æble
1 glas estragon mayonnaise fra Naturens Køkken
Rucola
4 Jalm&B brioche boller

Fremgangsmåde
Rør hakkekød, æg og krydderier sammen i en skål. Form 4 bøffer af 170 g. og steg dem i smør på en grillpande. Læg bøfferne på en tallerken og placer et par skiver gedegouda på bøfferne og lad det smelte.

Rens svampene og del dem evt. i lidt mindre stykker. Steg dem på en pande med smør og timian. Skær bacon i skiver og læg det på en kold pande. Tænd for varmen og steg det sprødt. Skær æblet i tynde skiver.

Saml burgerne med estragon mayonnaise, rucola, bøf, bacon, svampe, æble og estragon mayonnaise. Server eventuelt med en iskold øl, fx Rouge eller 6 Hop IPA.