Ribeye med knuste kartofler og lynstegt grønkål

Ribeye med knuste kartofler, lynstegt grønkål og brændte løgskaller med æblevinaigrette

Ingredienser

Antal: 4 personer
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Samlet tid: 70 minutter

Knuste kartofler med kryddersmør
1 kg kartofler
½ dl urteolie, fx A L'olivier
130 g smør
2 store håndfulde friske krydderurter (fx. persille, timian, rosmarin)
2 fed hvidløg
Friskreven parmesanost
Flagsalt

Brændte løgskaller med æblevinaigrette
4 rødløg
1 tsk. honning
4 spsk. olivenolie med citronsmag, fx Hindberg & Vanilla
2 spsk. balsamico med æblesmag, fx Hindberg & Vanilla
2 spsk. ristede sesamfrø
Frisk brøndkarse til pynt

Lynstegt grønkål
4 håndfulde grønkål
olivenolie

Ribeye
2 ribeyes
flagesalt, fx. Maldon
peber
olie
4 spsk. smør
3-4 hele hvidløg
krydderurter (timian, rosmarin)

Fremgangsmåde

Knuste kartofler med kryddersmør
1.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Lad dem køle lidt af og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Brug bunden af en kop til at give dem et tryk, så de bliver flade.
De skal ikke gå helt i stykker, men udseendet gør ikke så meget.
Pensel derefter kartoflerne med urteolie.

2.
Bland blødt smør med finthakkede krydderurter og hvidløg i en skål.
Gem gerne lidt friskekrydderurter til pynt.

3.
Fordel kryddersmørret på kartoflerne og riv derefter rigelig med parmesan over.
Pynt medfriske krydderurter og drys med flagesalt.

4.
Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20-25 minutter til de er sprøde, og osten er smeltet.

Brændte løgskaller med æblevinaigrette
1.
Fjern skrald fra rødløgene og skær dem over på tværs.

2.
Varm en pande op ved høj varme og smid løgene på med skærefladen nedad.
Lad dem bliveristet i et par minutter, eller til de er helt sorte.

3.
Bag dem møre i ovnen på en bageplade med bagepapir ved 180 grader varmluft i ca. 12 minutter.
Lad dem køle af, og skil dem derefter fra hinanden til enkelte skaller.
Kom dem på en tallerken.

4.
Bland balsamico, olivenolie og honning til en vinaigrette og hæld det over løgskallerne.
Drysmed sesamfrø og pynt med brøndkarse eller andre friske krydderurter.

Lynstegt grønkål
1.
Skyld grønkålen og dup den tør med køkkenrulle.
Riv den i små buketter og svits på en pandemed olie i et par minutter.

Ribeye
1.
Tag dine ribeyes ud af køleskabet ca. 30 minutter før, at de skal steges.
Dub dem tørre medkøkkenrulle og krydder dem godt med flagesalt og peber.

2.
Varm en pande op ved høj varme med olie.
Læg bøfferne på og lad dem få stegeskorpe ved at stege dem i ca. 2 minutter på begge sider.

3.
Tag bøfferne af varmen og skru ned til middel varme.
Tilsæt hvidløg, krydderurter og smør og steg videre i ca. 3 minutter.
Hæld løbende det smeltede smør over bøfferne med en ske.
Lad dem hvile i 5-8 minutter inden de skæres i skiver.

Anretning
1.
Kom en håndfuld grønkål på en tallerken efterfulgt af et par knuste kartofler.
Fordel skiver afribeye samt brændte løg herpå og afslut med at hælde en smule æblevinaigrette over.
Afslut med lidt god Maldon salt.
Velbekomme!