Puré af nye kartofler og ærter med ribeye

Puré af nye kartofler og ærter

- med ribeye, små tomater og kærnemælk

En lækker sommeranretning med en smagfuld og smuk puré af sommerens nye kartofler og ærter toppet med god rosa ribeye, lækre små tomater, urter og en syrlig kærnemælkssauce. Retten kan tallerkenserveres eller du kan anrette hver enkelt del på fine fade.
Nyd den skønne ret i solen fx med et glas Cabernet Sauvignon og gode venner.

Ingredienser:

4 personer
Aktiv tid: 15 minutter
Passiv tid: 20 minutter

Fond:
2 ribeyes
Salt og peber
Rapsolie
1 spsk. smør
2 fed hvidløg

Puré af nye kartofler med ærter:
400 g. nye kartofler
150 g. ærter, frosne eller nye
1 håndfuld basilikum
4 spsk. oliven olie, fx Il Fornaio
Citronsaft
Salt og peber

Kærnemælkssauce:
2 dl. kærnemælk
Salt, fx Læsø salt

Derudover:
150 g. cherrytomater i forskellige farver
Brøndkarse
Ærteskud
Flage salt, fx Maldon

Fremgangsmåde

Puré af nye kartofler med ærter:
Kog kartoflerne møre i vand uden salt. De møre kartofler kommes i en foodprocessor eller blender sammen med ærter og blendes til en glat grøn puré. Tilsæt basilikum og olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Ribeyes:
Tag ribeyes ud af køleskabet 15-30 minutter før, de skal steges. Dub dem tørre og drys med salt og peber. Varm en pande op ved medium varme med rapsolie. Læg bøfferne på og lad dem få stegeskorpe. Ca. 2 minutter. Vend bøfferne og tilsæt smør samt hvidløg. Steg videre i 2-3 minutter. Hæld løbende det smeltede smør over bøfferne med en ske. Lad dem hvile i 5 minutter inden de skæres i skiver.

Kærnemælk:
Kom kærnemælken i en lille kasserolle. Lad kærnemælken få stuetemperatur før den meget langsomt lunes ved helt lav varme. Kærnemælken vil skille, hvis den får for meget varme. Smag til med salt.

Anretning:
Kom en god skefuld puré på tallerkenen, anret et par skiver ribeye. Skær tomaterne i halve og fordel ovenpå. Pynt med ærteskud og brøndkarse og kom til sidst en skefuld af den lunede kærnemælk ved. Afslut med lidt god Maldon salt.

Velbekomme.