Pizza med Brebis D'Argental, brombær og parmaskinke

Pizza

- med Brebis D'Argental, brombær og parmaskinke

Har du mod på at prøve en anderledes, sommerlig, men ikke mindst virkelig lækker pizza? Her får du Salling Supers bud på én med cremet hvidskimmelost, søde friske brombær og en god kvalitets parmaskinke. Halvér eventuelt opskriften og servér pizzaen, som en appetizer sammen med en hvid Bourgogne når gæsterne er ankommet eller som en anderledes hovedret. Vi lover, at den vil falde i god jord!

Ingredienser:

Til 3-4 pizzaer
Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 10 min. pr. pizza
Hævetid: 1 time
I alt: ca. 1 time 45 min.

Pizzadej
15 g. gær
3 dl. vand
1 tsk. salt
30 g. creme fraiche
430 g. hvedemel, fx Skærtoft Mølle

Topping
1 fed hvidløg
½ dl. olivenolie
250 g. Brebis D'Argental (alternativt en god brie)
1 bakke friske brombær
9 skiver god parmaskinke
Cremet balsamico, fx Crema Mussini
Frisk basilikum

Fremgangsmåde

Pizzadej
Tænd ovnen på 270 grader varmluft. Sæt evt. et bagestål eller pizzasten ind i ovnen. Har du ikke et bagestål eller pizzasten, kan du vende en bageplade om og lade den varme op sammen med ovnen.

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt creme fraiche og salt. Rør hvedemel i og ælt til dejen er smidig og glat. Lad dejen hæve tildækket med et viskestykke i 1 time.

Topping
Del dejen i 3-4 lige store dele. Pres dejen ud til en rund pizza. Pres hvidløget i olivenolien og pensl hvidløgsolien på pizzabunden. Skær Brebis D’Argental i skiver og fordel på pizzaen. Top med en lille håndfuld brombær. Bag i ovnen i 5-7 minutter, til osten er smeltet og bunden gylden. Når pizzaen er færdigbagt toppes den med parmaskinke, basilikum og cremet balsamico. Servér straks.