Pasta arrabiata

Pasta arrabiata

En arrabiata sauce er en simpel stærk tomatsovs, der er hurtig at lave, men smager skønt alle ugens dage. Når du laver arrabiata sauce er det enormt vigtigt, at du går efter nogle lækre kvalitetsprodukter, for at få så meget smag som overhovedet muligt.

Tomater
Gå efter hele flåede blommetomater. På den måde er du sikker på, at der er mest mulig smag i dine dåsetomater. Mutti laver en rigtig god variant.

Chili
For at opnå en dyb, intens og perfekt balanceret chili smag blender vi frisk chili med chiliflager fra Mill & Mortar, olivenolie, cherrytomater, hvidløg og salt, som vi først har stegt af på panden. På den måde får vi trukket alt smagen af chili ud i olien og vi kan lave en perfekt cremet sovs.

Pasta
Din tomatsovs skal selvfølgelig vendes med pasta. Und dig selv at købe god kvalitetspasta, for at få den fulde oplevelse. I Salling Super har vi et stort udvalg af pasta i alverdens former, fra nogle af de bedste pastaproducenter. Vi anbefaler Rigatoni eller Linguine.

Ingredienser:

4 personer
Aktiv tid: 20 minutter

450 g. Pasta: fx Rigatoni eller Linguine

Arrabiata sauce:
1,5 dåse hele flåede tomater, fx Mutti
½ dl. god olivenolie
1 bananskalotteløg
Timian
1 nip rørsukker
Salt og peber

Chiliolie:
1-2 friske chilier
½-1 tsk. tørrede chiliflager, fx Mill og Mortar: Dilips Chili
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
4-5 cherrytomater
Timian
Salt

Derudover:
50 g. pecorino

Fremgangsmåde

Chiliolie:
Skær cherrytomaterne på langs og kom alle ingredienserne på en pande. Tænd for varmen og lad det hele stege af, til du kan dufte chili og hvidløg. Fjern timiangrenene og kom det hele i en blender eller foodprocessor. Blend til du har en cremet ensartet konsistens.

Arrabiata sauce:
Blend eller mos dine flåede tomater. Kom olie på en pande og steg finthakket skalotteløg og hvidløg. Kom din chiliolie i og lad det stege med ganske kort. Kom de mosede tomater over og lad det simre med frisk timian. Smag til med salt og lidt rørsukker. Er din sovs ikke stærk nok, kan du altid tilføje lidt ekstra tørrede chiliflager.
Kog din pasta til lige før den er al dente, i saltet vand. Kom pastaen over i din arrabiata sauce og lad den tilberede færdig i sovsen. Du kan evt. tilføje lidt af pastavandet undervejs. Saucen skal være cremet og sætte sig om din pasta.

Anretning:
Brug en tang til at anrette din pasta og drej din tallerken imens du placerer pastaen. Riv Pecorino udover og top med frisk timian. Servér straks.