Laks med grøntsager og myntetzatziki

Ovnbagt laks med grøntsager og myntetzatziki

Mangler du inspiration til sunde og mættende hverdagsretter, så prøv denne ovnbagte laks med grøntsager og myntetzatziki. De eneste redskaber, du skal bruge, er en bageplade og en skål - lettere bliver det ikke.

I Salling Supers fiskeafdeling kan du købe en stor og flot lakseside i præcis den vægt, du ønsker. Så undgår du madspild, og du får god kvalitet for pengene.

Til 4 personer

Ingredienser
800 g. lakseside
25 g. pinjekerner
Olivenolie
1 citron
½ solo hvidløg
1 blomkål
1 dåse økologiske kikærter fra Biogan
1 pose Princip babykartofler
Salt
Peber

Myntetzatziki
5 dl. græsk yoghurt
1 agurk
80 g. mynte
½ solo hvidløg
1 citron
Salt
Peber

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
På en bageplade med bagepapir fordeles 16-20 babykartofler skåret i halve, blomkål i små buketter og 1 dåse kikærter. Vend det hele i lidt olivenolie, salt og peber. Sørg for at der er plads til laksen senere.
Bag nu grøntsagerne i ovnen i 10-15 minutter.

I en morter eller minihakker kommes pinjekerner, saften fra 1 citron, hvidløg, lidt olivenolie og salt. Mos eller hak alle ingredienserne til det bliver en grov masse. Placer laksen på bagepladen med grøntsagerne og fordel massen på laksesiden. Bag nu det hele samlet i 15-20 minutter. Laksen er færdig, når den er i flager og lige akkurat gennemstegt.

Til myntetzatzikien kommes græsk yoghurt i en stor skål. Pres hvidløget i og rør rundt. Riv agurken ned på et rent viskestykke og vrid så meget vand fra agurken, du kan. Hak myntebladene fint og kom dem i den græske yoghurt med agurken. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Server det hele, som det er, eller kom laksen og grøntsagerne i et flot fad.

Velbekomme.

SHOP TILBEHØR

Le Creuset Heritage rektangel fad, 26x31 cm, black
439 kr.
Muubs Aiko skærebræt, 55 cm, teaktræ
659 kr.
North Oak Olivenolie, 350 ml
68,95 kr.
Spar 17,25 kr.
HAY Rainbow skål, small, mint green
69 kr.
51,75 kr.