4 nytårscocktails med danskproduceret spiritus

4 lækre nytårscocktails med danskproduceret spiritus

Nytårsaften er en god undskyldning for at gøre lidt ekstra ud af drinksene.

I Salling Super har vi alt til den perfekte cocktail. Her guider vi dig til 4 forskellige, indbydende cocktails
med danskproduceret spiritus.


Ginger Whiskey Sour

Med en perfekt balanceret kombination af sødt og surt har denne Ginger Sour med whiskey
fra Fary Lohan alt, hvad en god cocktail bør indeholde. Og så er den endda meget nem at lave.

Til 1 glas
Ingredienser:
3 cl. whiskey fra Fary Lochan
2 cl. dark ginger fra Rochester
1 cl. sukkersirup
Saften fra ½ lime
1 æggehvide
Isterninger
Frisk ingefær til pynt

Fremgangsmåde:
I en shaker hældes whisky, dark ginger, limesaft, sukkersirup og æggehvide.
Ryst shakeren godt til æggehviden har dannet skum. Tilsæt til sidst isterninger og ryst kort igen.
Hæld drinken i et flot martiniglas og pynt med tynde skiver af frisk ingefær.

TIP: lav din egen sukkersirup ved koge 1 del vand i en gryde og hælde 1 del sukker i under omrøring.
Når sukkeret er opløst og derefter afkølet, hældes siruppen på flaske og kan bruges til dine yndlingscocktails.

Brombærmojito

Forfriskende og sprudlende. Den klassiske mojito har fået et twist af sødmefulde og friske brombær,
som gør sig virkelig godt i selskab med mynte, lime og hvid rom fra Organic Spirits.
En smuk cocktail,
der kun kan hitte nytårsaften.

Til 1 glas
Ingredienser:
3 cl. lys rom fra Organic Spirits
Danskvand
8 friske eller frosne brombær
1 spsk. lys rørsukker
1 spsk. vand
2 limebåde
5-7 mynteblade
Knust is
Tørret lime fra Botanic garden til pynt

Fremgangsmåde:
I en gryde smeltes sukker og vand til sukkersirup, og brombærrene moses deri.
Fyld et højt glas med brombærsukkerblandingen og fyld glasset med is.
Mynteblade, limebåde og rom kommes i, og der røres med en lang ske. Top med danskvand
og pynt med en skive tørret lime.

Luksus G&T

En klassisk Gin & Tonic slår aldrig fejl. Her i en luksusudgave med økologisk gin fra Nyborg destilleri
og agurketonic fra Doctor Polidori.

Til 1 glas
Ingredienser:
3 cl. gin fra Nyborg Destilleri

Agurketonic fra Doctor Polidori
1 agurkestrimmel
5 blåbær
1 rosmarinkvist
Isterninger

Fremgangsmåde:
Start med at fjerne nogle af de nederste rosmarinblade fra kvisten. Tag nu en hel agurk og en kartoffelskræller
og skræl lange stykker agurk af. Placér først den øverste del på rosmarinkvisten,
derefter et blåbær og fold nu agurkestrimlen tilbage under blåbærret, så der skiftevis er blåbær og agurk.
Placér rosmarinkvisten i et lavt glas med en isterning og hæld gin og tonic over.

Æblechampagne

Servér en sprudlende champagne cocktail nytårsaften. Den Salling Food Award nominerede æble brut,
Ingrid Marie, fra Andersen Winery har en afbalanceret og sprød finish,
som med sikkerhed vil overraske dine gæster.
Toppet med en kandispind og tørret appelsin
kan denne cocktail ikke gå galt.

Til 1 glas
Ingredienser:
Æblebrut, Ingrid Marie, fra Andersen Winery

En kandispind
Tørret appelsin fra Botanic garden

Fremgangsmåde:
Put kandispinden og den tørrede appelsinskive i et champagneglas og hæld brut over.

God fest og godt nytår!

SHOP TILBEHØR

Luigi Bormioli Mixology Elixir spansk gin og tonic glas, 800 ml
79,95 kr.
Eva Trio champagneglas, 200 ml
199,95 kr.
Frederik Bagger Crispy cocktailglas, 2 stk
399 kr.
Frederik Bagger Crispy Highball krystalglas, 2 stk
299 kr.