Minestrone suppe

Minestrone suppe

Efterår er suppe sæson, og man går sjældent galt i byen med en god italiensk minestrone suppe. En minestrone består af sæsonens råvarer og kan varieres i det uendelige, så længe du har styr på basen. Her kommer Salling Supers bud på en god minestrone suppe med lækkert pancetta og masser af grøntsager. Suppen kan sagtens serveres for gæster med et godt glas rødvin og godt brød, som du vender i lidt olivenolie og frisk hvidløg, hvorefter det bages sprødt i ovnen.

Ingredienser

150 g. pancetta
3 stængler bladselleri
3 gulerødder
1 zittauerløg
1 skalotteløg
4 fed hvidløg
Olivenolie
1 lille glas kapers
2 spsk. tomatpuré
2 dåser cherrytomater
1 l. grøntsagsbouillon
Suppehorn, fx af hestebønner fra Biogan
1 bundt palmekål
Salt og peber

Derudover:
Parmesan
Basilikum
Brød

Fremgangsmåde

Pancetta, bladselleri, gulerødder, løg og hvidløg skæres i små tern.
Varm en tykbundet gryde op med en smule olivenolie og steg bacon gyldent. Tilsæt løg og hvidløg og svits det. Tilsæt gulerødder og bladselleri og varm det hele igennem. Dræn kapers for halvdelen af vandet og tilsæt kapers og resten af kapersvandet.
Tilsæt dåsetomaterne og tomatpuréen og lad det simre i 5-10 minutter. Kom grøntsagsbouillon i. Lad suppen simre i 10-15 minutter. Tilsæt suppehorn. Lige inden servering tilsættes grofthakket palmekål.

Servér med stykker af parmesan, basilikum og lunt ciabattabrød.