Marinerede sild med Salling Supers rygeostecreme

Marinerede sild

- med Salling Supers rygeostecreme, syltet fennikel og sprøde kartoffelchips

Sild hører sig til de fleste højtider i Danmark og skal selvfølgelig også på bordet til påske. Måske mangler du inspiration til hvordan du kan fornye den klassiske sildemad? Så se med her, når Salling Super inspirerer dig til at servere marinerede sild på en bund af rygeostecreme, toppet med syltet fennikel og sprøde kartoffelchips. Servér sildemaden i nye klæder som forret inden en lækker lammekølle eller culotte.

4 personer
Aktiv tid: 20 minutter
Passiv tid: op til 24 timer

Ingredienser:

2 marinerede sildefileter, fx fra Salling Supers fiskemand
150 g. Salling Supers hjemmerørte rygeostecreme
1 bundt purløg
Rød skovsyre
Friskkværnet peber
1 citron
Olivenolie, Evt. K. Larsen Gourmet olivenolie

Syltet fennikel:
1 fennikel
2 dl. eddike
1 dl. sukker
½ vand
10 peberkorn, fx Mill & Mortar
4 laurbærblade

Sprøde kartoffelchips:
2 kartofler
1 liter fritureolie
Eller 1 pose Kettles sea salt

Fremgangsmåde:

Kartofler:

Rens kartoflerne, men lad skralden blive på.
Kartoflerne kommes i koldt vand med salt og frisk timian og koges møre med en anelse bid.
Lad dem køle af i en skål.

Røget mayonnaise:

Kom æggeblomme, sennep og eddike i en skål.
Pisk sammen og tilsæt nu olie i en tynd stråle mens du pisker.
Smag til med salt og et par dråber af Ren Røg.

Anretning:

Kog vagtelæggene i 2,5 minut og kom dem derefter i iskoldt vand.
Pil dem forsigtigt og del dem i halve.
Steg baconskiver sprøde på en pande.

Skær kartoflerne i skiver på langs og anret dem på rugbrød.
Kom små dutter af røget mayonnaise på, læg tynde ringe af rødløg ovenpå,
placér de halverede vagtelæg, et stykke bacon og et par tsk. stenbiderrogn.

Pynt med frisk dild, brøndkarse og friskkværnet peber.
Servér med en dejlig påske øl eller en god snaps.