Overdådig Marengskage

Marengskage med friske bær, flødeskum og Pure Passion Vodka creme

Imponer gæsterne med denne overdådige kage, der består af marengs og flødeskum toppet med friske bær og passionsfrugtcreme med et twist af Pure Passion Vodka.

Ingredienser:

Marengs:
5 æggehvider
200 g. sukker
1 tsk. æblecidereddike

Passionsfrugtcreme:
3 passionsfrugter
Saften fra 2 lime
50 g. smør
1 spsk. passionsfrugteddike fra A L’Olivier
½ dl. Pure Passion Vodka
½ dl. sukker
½ dl. kokossukker
4 æggeblommer

Topping:
1 l. piskefløde
1 bakke jordbær
1 bakke hindbær
1 bakke blåbær
Drys af ”Salade de Fleurs” fra Mill & Mortar

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 130 grader varmluft.

Æggehviderne piskes stive, og sukkeret tilsættes undervejs, til massen er sej og blank. Tegn tre cirkler på ca. 21 cm. i diameter med en blyant på tre stykker bagepapir. Fordel marengsen inden for de tre cirkler, så de har en nogenlunde jævn overflade.

Bag marengsen i ovnen i 50 minutter. Sluk derefter ovnen og lad dem tørre yderligere i en halv time på eftervarmen.

Til passionsfrugtcremen sies kernerne fra passionsfrugterne. Saften fra passionsfrugterne puttes i en lille kasserolle sammen med kokossukker, sukker, æggeblommer og limesaft. Tænd for et lavt blus og rør konstant. Efter ca. 7-10 minutter vil konsistensen blive tykkere, og du kan nu tilsætte passionsfrugteddike samt Pure Passion Vodka. Dernæst tilføjes smørret lidt af gangen, til cremen er blank. Hæld cremen på et skoldet glas og lad den køle af i køleskabet.

Fløden piskes til flødeskum og bærrene skylles.

Saml kagen ved at lægge en marengsbund, dernæst flødeskum, 2 spsk. passionsfrugtcreme, lidt bær og så videre. Pynt toppen med mynte og Salade de Fleurs.

Serveres straks.