Langtidshævet madbrød med karamelliserede rødløg og oliven

Langtidshævet madbrød med karamelliserede rødløg og oliven

1 stort madbrød

Ingredienser
20 g. gær
4 dl. vand
1 tsk. salt
250 g. Il Fornaio durummel
400 g. Il Fornaio hvedemel
1 dl. god olivenolie

1 pose rosemary garlic oliven fra Silver & Green
Rosmarin

Karamelliserede rødløg
1 rødløg 1 spsk. honning fra De 5 Gaarde

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt. Vend durummel og hvedemel sammen og rør i vandet. Ælt dejen til den er glat og smidig. Hæld en smule olivenolie over dejen og sæt den til hævning på køl i 24-48 timer.

De karamelliserede rødløg laves ved at skære rødløget i ringe. Put honning og rødløg i en pande og lad det smelte sammen, mens du rører.

Når dejen er hævet færdig, hældes den ud på en bageplade med bagepapir og trykkes ud til et stort rundt brød. Tryk lidt huller i brødet med dine fingre og hæld olivenolie over. Tilsæt oliven, rosmarin og de karamelliserede rødløg og bag brødet på grillen på en pizzasten i 10-12 minutter eller i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 15 minutter.

Server brødet til grillmad eller brug det som sandwichbrød med landskinke, frisk mozzarella, hjemmelavet pesto og hjertesalat.