Måltidssalat med sprødstegt sandart

Måltidssalat

- med rosenkål, grønne linser og sprødstegt sandart

Har du tendens altid at ty til den klassiske laks, når du skal servere fisk? Og måske du er lidt nervøs for, at give dig i kast med den hvide fisk? Salling Super inspirerer dig til at benytte fisk i sæson, når du skal lave aftensmad.

Ferskvandsfisken sandart er en fisk med fast kød. En perfekt fisk, der mætter og som også er god til dem, der umiddelbart ikke er så vilde med fisk. Servér den med årstidens rosenkål, grønne delikatesse linser og ovnbagte kartofler for en lækker måltidssalat, der mætter og er fyldt op med gode næringsstoffer. Vi sprødsteger sandarten, så du sagtens kan spise skindet. Retten er også god til dagen efter!

Ingredienser:

Til 4 personer

Salat
1,5 dl. delikatesse linser
400 g. rosenkål
1 rødløg
8 små kartofler
1 solo hvidløg
2 spsk. olivenolie
Saften fra ½ citron
Salt og peber
En håndfuld persille

Sandart
500 g. sandart med skind
1 spsk. rugmel
2 spsk. hvedemel
Salt og peber
Rapsolie
30 g. smør

Dressing
1 dl. creme fraiche
Saften fra ½ citron
Salt og peber

Til servering
Feldsalat
Citronskiver

Fremgangsmåde

Tag fisken ud af køleskabet og lad den stå på køkkenbordet i 5-10 minutter inden den tilberedes. Imens kan du klargøre måltidssalaten. Rens rosenkålene og skær dem i halve. Skær kartoflerne og rødløget i kvarte. Vend rosenkål, kartofler og rødløg sammen med et presset hvidløg, olivenolie, citronsaft, salt og peber i en stor skål. Vend det hele ud på en bageplade beklædt med bagepapir og steg i ovnen ved 180 grader i 30 minutter.

Kog linserne efter anvisningen på pakken. Tilsæt gerne salt til vandet.

Rids skindet på sandarten, så du undgår at den krummer sammen, når den steges. Rør rugmel, hvedemel, salt og peber sammen på en tallerken. Vend sandarten i melet, så den er helt dækket til.

Steg sandarten på panden i rapsolie ved middelhøj varme på skindsiden i 3-4 minutter. Derefter i 30 sekunder på den anden side. Vend sandarten tilbage på skindsiden og tilsæt smør. Sluk for varmen og lad dem trække i det smeltede smør til den skal serveres.

Rør alle ingredienserne sammen til dressingen.

Tag de ovnbagte kartofler og rosenkål ud af ovnen og vend det sammen med linserne og grofthakket persille. Anret på et fad eller i en skål.

Anretning
Servér sandarten med citronskiver ovenpå sammen med feldsalat og de bagte grøntsager vendt med linser.