Lynstegt laks med radisesalat

Lynstegt laks

- med teriyaki og radisesalat

Hvis du var vild med vores opskrift på lynstegt tun med sesam og mangosalsa, så vil du elske denne opskrift på lynstegt laks.

Vi har vendt laksen i teriyaki-marinade og ristede sesamfrø, lynstegt den på panden og toppet med en lækker cremet radisesalat, ørredrogn og frisk karse. Retten er den perfekte forret at servere for dem, du holder af, eller som del af en større social dining menu.

Ingredienser:

Til 4 personer

Forberedelse: 45 min. (inkl. hvil af laksen)
Tilberedning: 15 min.
I alt: 1 time

Lynstegt laks
400 g. laks
3 spsk. teriyaki marinade
1 dl. ristede sorte og hvide sesamfrø
Smagsneutral olie

Radisesalat
16 radiser
3 forårsløg
1 spsk. sesamfrø
1 nip chiliflager, fx Mill & Mortar Dilip's chili
1 spsk. 18% creme fraiche
1 spsk. karse
1 spsk. sesamolie
Saften fra ¼ lime
Salt

Derudover
Ørredrogn
Karse

Fremgangsmåde

Lynstegt laks
Fjern skindet fra laksen. Vend laksen så du har den tyndeste ende til højre for dig. Skær laksen i 3 cm. brede stykker. Fortsæt til du kommer hen til den helt tynde ende. Dette stykke kan du vælge også at anrette eller bruge til noget andet, da det ikke er så let at lynstege. Du skulle gerne ende ud med 3 lige store stykker.

Vend stykkerne i teriyaki-marinaden og derefter i de ristede sesamfrø, som hvis du skulle panere fisken.

Varm en pande op med olie og steg laksestykkerne ca. 20 sekunder på hver side. Vær forsigtig når du vender laksen, så den ikke falder fra hinanden. Kom laksen på køl i en lille time eller på frys i 20 min. Så er den lettere at skære i tynde skiver.

Radisesalat
Skær radiserne i tern og forårsløgene i ringe. Vend radiser og forårsløg med de resterende ingredienser. Smag til med limesaft og salt.

Anretning
Skær laksen i tynde skiver á ca. 1,5 cm. Brug en skarp kniv, så laksen ikke går i stykker. Portionsanret laksen fordelt på 4 tallerkener. Top med radisesalat, ørredrogn og karse. Servér straks.