Luksus kartoffelmad med stenbiderrogn

Luksus kartoffelmad

- med røget mayo, vagtelæg, stenbiderrogn og Sallings bacon

Kartofflemad er en klassiker og en skøn spise. Vil har tilføjet lidt flere lag til den traditionelle kartoffelmad, og lavet en luksus udgave med røget mayo, vagtelæg, stenbidderrogn og Sallings bacon. Server den som en del af påskefrokosten eller nyd den på en lækker forårsdag.

4 personer
Aktiv tid: 20 minutter
Passiv tid: 15 minutter

Ingredienser:

4 skiver græskarkernerugbrød fra Salling bageren
500 g. asparges- eller babykartofler
1 håndfuld frisk timian
4 spsk. fint havsalt
6 vagtelæg
100 g. stenbiderrogn
50 g. Salling bacon
1 rødløg
Dild
Brøndkarse
Friskkværnet peber

Røget mayonnaise:
1 æggeblomme
1 tsk. klassisk sennep, fx De 5 Gaarde
1 tsk. æblecidereddike
1 dl. rapsolie
1/2 dl. Hørøget rapsolie, fx Nordisk
Et par dråber ”Ren Røg”
Lidt salt

Fremgangsmåde

Kartofler:

Rens kartoflerne, men lad skralden blive på.
Kartoflerne kommes i koldt vand med salt og frisk timian og koges møre med en anelse bid.
Lad dem køle af i en skål.

Røget mayonnaise:

Kom æggeblomme, sennep og eddike i en skål.
Pisk sammen og tilsæt nu olie i en tynd stråle mens du pisker.
Smag til med salt og et par dråber af Ren Røg.

Anretning:

Kog vagtelæggene i 2,5 minut og kom dem derefter i iskoldt vand.
Pil dem forsigtigt og del dem i halve.
Steg baconskiver sprøde på en pande.

Skær kartoflerne i skiver på langs og anret dem på rugbrød.
Kom små dutter af røget mayonnaise på, læg tynde ringe af rødløg ovenpå, placér de halverede vagtelæg,
et stykke bacon og et par tsk. stenbiderrogn.
Pynt med frisk dild, brøndkarse og friskkværnet peber.

Servér med en dejlig påske øl eller en god snap