Lammeculotte med batata harra, aubergine og hummus

Lammeculotte

- med batata harra, aubergine og hummus

I Salling Super elsker vi lam. Vi guider dig derfor til denne libanesisk inspirerede ret med krydrede kartofler a la batata harra, stegt aubergine, cremet hummus og selvfølgelig Za´atar krydret lammeculotte. Top med lidt yoghurtdressing, granatæblekerner og koriander og du har en smuk ret, der passer godt til en weekend med gode venner.

4 personer
Aktiv tid: 30 minutter

Ingredienser:

Lammeculotte
300-400 g. lammeculotte
2-3 tsk. Za'atar, fx Mill og Mortar

Lammeculotte
800 g. kartofler
1,5 dl. olivenolie
1 bundt koriander
1-2 fed hvidløg
1 zittauerløg
Evt. tørrede chiliflager

Hummus
1 dåse kikærter
1 d. olivenolie
1/2 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
Saften af 1/2 citron
Salt og peber

Yoghurtdressing
2. dl. neutral yoghurt
1 skoleagurk
1 lille håndfuld mynte
1/2 fed hvidløg

Derudover
1 aubergine
Granatæblekerner
Koriander
Fladbrød eller pitabrød

Fremgangsmåde:

Lammeculotte:

Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Fjern de værste sener fra lammet og gnid culotten godt ind i Za’atar. Lad den hvile i 15-20 minutter. Brun lammeculotten på alle sider på en varm pande med en smule rapsolie. Stil panden ind i ovnen eller overfør lammeculotten til et ovnfast fad. Steg videre i ovnen i 8-12 minutter. Kernetemperaturen skal være 57-59 grader, så tag gerne lammeculotten ud af ovnen ved 54-55 grader. Lad kødet hvile indtil servering. Skær kødet i skiver.

Batata harra:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker og læg dem derefter i vand i 15-20 minutter. Vend dem i olivenolie og lidt salt. Kom kartoflerne i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Finsnit hvidløg, koriander og zittauerløg. Varm en pande op med olivenolie og kom de fintsnittede hvidløg, løg og koriander i. Så snart løget begynder at tage farve, kommes de bagte kartofler i panden, og det hele vendes rundt.

Aubergine:

Auberginen skæres i mindre stykker, og steges gyldne på en pande med lidt olie.

Yoghurtdressing:

Hak mynte, hvidløg og agurk fint. Vend sammen med yoghurt og smag til med salt.

Anretning:

Tallerkenanret eller servér delene i små skåle, ligesom i det libanesiske køkken. Husk det lune brød, man kan dyppe i den cremede hummus.