Øko kyllingelår med urtecouscous

Økologiske kyllingelår

- med urtecouscous og bagte tomater

Kyllingen er et sandt hit, når man ønsker et lækkert stykke kød, der ikke skal være for tungt. I Salling Super finder du et stort udvalg af økologisk kylling med masser af smag.

Denne ret er perfekt på hverdagsaftenener, da den er let at tilberede. Du får en god portion sunde grøntsager, og så smager retten også skønt dagen efter. Ønsker du at servere retten for gæsterne i weekenden, kan du med fordel skifte kyllingen ud med fx mørbradbøffer for lidt ekstra luksus.

Ingredienser:

Til 4 personer

Kødet
4 økologiske Gråsten kyllingelår
3 fed hvidløg
Olivenolie
Salt og peber

Creme fraiche dressing
2 dl. creme fraiche
2 tsk. sød sennep fra Hybengården
1 tsk. akaciehonning
Saften fra ½ citron
Salt og peber

Urtecouscous
250 g. couscous
3,5 dl. kogende vand
En håndfuld frisk timian
En håndfuld frisk rosmarin
En håndfuld frisk oregano
2 små rødløg
½ agurk
Saften fra en citron
Salt og peber

Bagte tomater
600 g. intensity tomater
2 fed hvidløg
Olivenolie
Maldon salt

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og pensl med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og læg 3 knuste fed hvidløg under og ovenpå kyllingelårene. Steg kyllingelårene i ca. 40 minutter i ovnen. Hvis skindet ikke er blevet sprødt, kan du evt. give dem 3 minutter under grill.

Lad tomaterne sidde på stilken og læg dem i et ovnfast fad. Vend dem i olivenolie, finhakket hvidløg og Maldon salt. Sæt dem i ovnen sammen med kyllingelårene de sidste 20 minutter.

Kom couscous i en gryde og dæk med 3,5 dl. kogende vand. Læg låg på og lad dem stå i 5-7 minutter. Snit alle urterne, agurken og rødløget fint og kom i en skål med couscous. Vend det hele sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.

Rør alle ingredienserne sammen til creme fraiche dressingen og smag til med citronsaft.

Anretning
Anret de stegte kyllingelår på et flot fad og drys med frisk rosmarin.