Kulmule med sprød chorizo, nye gulerødder, asparges og sauce blanquette

Kulmule

- med sprød chorizo, nye gulerødder, asparges og sauce blanquette

Kulmulen er i sæson hele året og en enormt velsmagende fisk, der kan tilberedes på flere måder. Her steger vi den på skindsiden og serverer med sæsonens bedste grøntsager, som nye gulerødder og grønne asparges. Men du kan bruge, hvad end der er i sæson. Drys med sprødstegt chorizo og hæld sauce blanquette over og du har en smuk, enkel anretning til sommerdage, hvor gæsterne kommer uanmeldt.

Ingredienser:

4 personer
Aktiv tid: 30 minutter

Kulmule:
1 kulmulefilet af 500-600 g.
25 g. smør
Olivenolie
Salt og peber

Sauce blanquette:
250 g. smør
2,5 dl. grøntsags- eller fiskebouillon
1 æg
2 æggeblommer
2 spsk. creme fraiche
Citronsaft
Salt og peber

Derudover:
100 g. chorizo fx Salling hjemmelavede
4 nye gulerødder
1 bundt asparges
Dild

Fremgangsmåde

Kulmule:
Skær din kulmule filet i 4 lige store stykker. Krydr med salt og peber og dryp med lidt olivenolie. Varm en pande op med smør og olivenolie. Steg kulmulen på skindsiden i 2-3 minutter. Skru ned for varmen og steg i yderligere 1-2 minutter. Vend fisken og steg videre i 10-20 sekunder.

Sauce Blanquette:
Sæt smør og bouillon over i en gryde og lad smørret smelte.
Kom æg og creme fraiche i en høj skål. Blend med en stavblender til en ensartet masse. Tilsæt smørblandingen mens du blender. Kom saucen tilbage i gryden og lun den let mens du pisker. Smag til med citronsaft, salt og peber. Skiller saucen kan du stavblende den til den samler sig igen.

Derudover:
Sæt en stor gryde over med vand og salt. Når vandet koger, kommer du de rensede gulerødder og asparges i. Lad dem blanchere i ca. 1 minut og tag dem op igen. Skær gulerødderne i halve på langs.
Skær chorizoen i tern og steg dem sprøde på en varm pande.

Anretning:
Anret et stykke fisk på 4 tallerkener, sammen med et par asparges og de halverede gulerødder. Drys med chorizo. Kom saucen i en lille gryde og hæld den over fisken inde ved bordet. Pynt med frisk dild.

Velbekomme.