Kamsteg med rødbeder, æbler og sennepsdressing

Kamsteg med rødbeder, æbler og sennepsdressing

Salling Super guider dig til at lave en lækker kamsteg med sprøde svær og lækkert efterårstilbehør i form af bagte rødbeder og rødløg med friske æblestykker, en sennepsdressing og sprøde kerner. Perfekt til en rolig aften, hvor der er lidt ekstra tid til at kæle for maden og gæster. Har du kamsteg tilovers, kan du komme et par skiver i noget daggammelt brød med sennepsdressingen, lidt kål og parmesan og stege på panden – så har du en lækker panini og mindsker madspild.

4-6 personer
Aktiv tid: 30 minutter
Passiv tid: 1 time og 30 minutter

Ingredienser

1 ovnklar kamsteg (1,8-2,2 kg.)
Salt

Sennepsdressing:
3 spsk. grov sennep
1 spsk. akaciehonning
Saften af ½-1 citron

Derudover:
5 store rødbeder
3 rødløg
Olivenolie
1-2 æbler
Kerner og frø, fx Nicolas Vahé Salad topping
Urter, fx oregano og timian

Fremgangsmåde

Kamsteg:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Tjek at sværene er skåret akkurat ned til kødet. Gnid kød og svær godt med salt. Vend sværene nedad i et ovnfast fad og hæld kogene vand ved, så det lige dækker sværene. Kom kamstegen i ovnen i 20 minutter. Vend nu kamstegen om, sørg for at den ligger jævnt. Brug evt. sølvpapir til at rette op på stegen. Lad stegen stege videre i ca. 1 time til 1 time og 15 minutter. Lad kamstegen hvile i 15 minutters tid inden den skæres i skiver.

Sennepsdressing:
Rør sennep og honning sammen. Smag til med citronsaft.

Rødbeder:
Rens rødbederne og skær enderne af. Du behøver ikke at skrælle dem. Skær rødbederne i grove stykker. Pil rødløgene og del dem i 6. Vend rødbeder og rødløg i lidt olivenolie. Bag i ovnen ved 200 grader i 30 minutter, til rødbederne er møre, men stadig har bid.

Anretning

Skær kamstegen i skiver og anret i midten af en tallerken. Placér rødbeder og rødløg rundt om. Drys med lidt kerner, æble i tern og sennepsdressingen. Top med urter.